*Minho Giveaway

No comments :
Bismillah, Harap dapat. Amin ^^
Btw, I'm secret admire of Lee Min Ho, but I more like my Choi Min Ho, ahakssss~
So here we go~~

The banner ;


Tag ;
Done :D
©MukMuk

*TYSM Friend's

No comments :
Salam, Hi youalls, ape khabor? Sihat? Alhamdulillah, hee, in this entry I would like to say thanks to my blogger friend for wish me luck for my STPM, huhu, thank you alot, I love you so much, I'm very touched! Want to know who wish me? Let's see, come :D

First, My cutest blogger's friend ;
Bubu Lalola a.k.a Faris ;


He said ;
"Ya Allah, Kau bantulah zafirah bt rostam utk menjawab examnya pd hari ini & hari2 berikutnya. Lapangkanlah dadanya ketika dia sdg menjawab exam. Kau lulusakan lah die dgn cemerlang Ya Allah" Amin ya robbal alamin.

Ohh, how sweet you are, he pray for me. Seriously, I'm touched!

Second, My Chinese blogger's friend;
Lilo& Stitch a.k.a Ivy Wong ;


She said ;
Kepada calon STPM mulai hari ini anda akan di kahwinkan dengan 4 kertas dan akan diceraikan talak 3 selepas tamat hari terakhir peperiksaan. Jadi hargailah mereka selagi mereka ada bersama kamu. Good Luck!

Ohh-II that time I'm feel like I want to die~ Nervous!

Third, My Big Brota blogger ;
The Green a.k.a Hafrizzul Hafiz

He said ;
*Don't push yourself, Never! When I said Don't, Don't!
*I wish Super Good Luck to you :3

Ohh that time I was like errr, okay okay I don't push my self and woww! Super good luck, ihiikk ^^

That's all, btw, I'm very appreciate it, I love you all so much and I'm very thankful because I get friend like them although I never meet them :>

©MukMuk

*Kelebihan Cium Di Dahi dan Umbun

No comments :
Salam Maal Hijrah semua, thanks because uall still bace entry feera, hee, okay, about this entry ;


Umi feera pernah cakap, kalau seseorang itu tengah sedih atau marah, kita cuba tenangkan die dengan mencium dahi dia atau umbun kepala dia. Masa itu, orang itu dengan secara tiba-tibanya akan dapat merasakan bahawa yang kita ni memang tengah sayang dia sangat-sangat, NO LIE!

That's why bila kita dengar ceramah atau apa-apa jelah kan, mesti dia cakap, tiuplah doa-doa itu diatas umbun-umbun kepala anak anda. kankankan?

Sebab di umbun kita terdapat satu sel ape tah lupa dah, 
tapi yang pasti, di kepala kita inilah center of our nerve. 
Kalau dekat air kita bacakan ayat Al-Quran pun molekul-molekul die akan terbentuk seperti kristal, 
apatah lagi die umbun-umbun kita?

Okayy, back to the topic, bila kita mencium di dahi atau di umbun-umbun orang yang kita sayang mereka akan secara automatically akan merasa sesuatu atau sebak, tak caya buadlah kajian sendiri. hehe :)

Feera mmg tkblh sikit kalau umi atau abi cium dahi atau umbun-umbun feera, feera akan jadi sedih or sebak, tapi kalau feera tengah sedih dorang cium dahi feera, mesti feera rasa aman sangat~~ *okay enough!

Okayy, itu aje yang feera nak kongsikan untuk harini. Anneyong, Saranghae!

The conclusion is, Silalah tenangkan orang yang awak sayang dengan mencium umbun atau dahi mereka :)
©MukMuk

*PNM

No comments :
Salam, urm, ramai orang tanye pende PNM tuu? Ohh PNM tuu nama kedai pak samad lha -.- PNM pun tarak tahu ka? PNM tuu Perpustakaan Negara Malaysia, cop! so knpe dgn PNM?

TWITTER
PNM
PHD

Hee, tkde ape, feera just nak bgtw, feera g PNM semalam :D feera g dgn baby om om ni'mat, hee, rindu gila  nak lepak dgn die, smlm kami mcm org taktau pape, g PNM tetibe masuk bangunan baru,
Weyhh, kita dkt mane ni? I was like, errrr, taktahu,

Guard ; Dik nk pergi mne? untuk bdk SPM dkt sane, tgkt 6
kami pandang bgnn yg kami park kereta td, then Ni'mat ask the guard,
Ni'mat : Eh, bkn bgnn yg lg satu tu ke?
Guard ; Ohh sane untuk bahasa inggeris je,
I was like "wooiii lama gila aku tk dtg sini" -.-
Feera ; kalau untuk budak STPM dkt mane?
Guard ; Tingkat 6 jugak.
Kami ; ohh okayy, tq :D

Then kami g lha tingkat sampai-II tgkt 6, rupenya kami kene prekk dgn guard tuu, kami pun naik tgkt 7, then masuk PNM tuu, perkkhh sejuk nak mati, kami tengok buku-II dkt dlm tuu, asal mcm ilmiah punye? Feera pun keluar tnye guard kt situ, "untuk bdk STPM dkt mane?" Then, they said tgkt 8 lha dik, feera time tuu rase, wargghhh, benci gila nak kene g tempat lain ke, so, kami belaja jelha dekat tgkt 7 dgn buku-II ilmiah yg tkde kene mengene tuu, hahaha, tgh belaja, kami pun stop sebab lapar nak mati -.-

Ni'mat ajak g Pizza, feera pun bwk lha g PHD, katanya nak makan pasta, sampai-II order pizza, bknnye pasta, haha, sengal! Kami dh melantak memacam, then balik lha :D

So now, I just want to say that,
Happy Deepavali, Awal Muharam, and Good Luck to STPM candidate :D
©MukMuk

Contest ; I Choose To Wear Hijab

8 comments :
Okayy, done with segment now with contest, hee, skrg pulak feera tgh dgr dorg solat jumaat, hee, tadi dgr khutbah, hikhik, okay now here the banner ;


Here my picture ;








Batak gila letak banyak-II, hahaha, suka hati lha, lgpn dh lama tak upload gamba ni semua :'(
Hope menang, Aminn~~ :)
Sorry Owner ?
©MukMuk 

Segmen Cuti-Cuti

2 comments :
Ihik, hai, Salam Jumaat semua! Feera buad entry ni sambil dengar khutbah jumaat masjid belakang rumah feera, huuu, first time feera dgr gombak ni diam sampai blh dgr sebijik-II khutbah die. *sobs sobs* Maha Kaya Allah :) 
Okayyy, now, straight to the point ; see the banner, click the banner if you want to join it too :D


Here the prize ;
1. Dress - Fluffy Bunny Haus
2. T-shirt muslimah & Homemade Chocolate - MoonMay Fabulous Closet
3. Top-up RM10
4. Skirt & Muslimah Blouse - Honey's Collection
5. T-shirt Soulmate & 1box mini calender (100pcs) - MYexe Design
Awesome right? Woo~~ :D 
Tarikh tutup die ; 3.12.2012
©MukMuk

*Chocolate Chip Cupcake Recipe

No comments :

Sebab ade orang request termasuk cousin feera sendri, dkt fb tadi pasal feera resepi feera buad Chocolate Chip Cupcake so, now here the recipe ;

Bahan-II

Bahan A ;

50g serbuk koko (ayak)
240ml air panas

Bahan B ;

175g tepung (ayak)
2 sudu teh baking powder
½ sudu teh garam

Bahan C ;

113g butter
200g gula
10g ovallate
2 biji telur
2 sudu teh vanilla essence

Bahan D ;

Chocolate chip

Cara-II ;

1. Masukkan bahan A dalam mangkuk campurkan, gaul dan biarkan sejuk.
2. Masukkan bahan B dalam mangkuk lain dan gaul rata.
3. Masukkan butter, gula dan ovallate dalam mixer.
4. Putarkan dgn kelajuan sederhana sehinggan kembang.
5. Masukkan telur satu per satu.
6. Masukkan vanilla essence.
7. Masukkan pula bahan B sedikit demi sedikit ke dalam bowl mixer tadi.
8. Putar sehingga rata.
9. Masukkan pula bahan C secara perlahan.
10. Taburkan chocolate chip seberapa yang kita mahu.
11. Letakkan ramuan tadi ke dalam bekas cupcake sebanyak 2/3 *jgn terlalu sedikit.
12. Bakar didalam suhu 190°C selama 20 minit.
13. Hias jika mahu :)


Resepi  diubah suai oleh ; Zafirah Rostam
Credit to ; My Resepi. Com

©MukMuk 

*Got Special Header

No comments :


Thank you for the owner of this skin. 
Tengok die buadkan header untuk feera, lawakan
Feera suka sangat, big claps and thank you to Intan Rabiatul Natasha.
©MukMuk ♥