*Wish List 2012

No comments :
Hello, Annyeong heyy, this night I want to share about my Wish List in 2012 that will come in this Sunday :D Goshh, cannot wait, I'll be 19 not 18 anymore =00= Dah besar rupenye fyraa ni, hehe, Okay, this my wish list :D

# Own Nikon DSLR/ Canon EOS
# New Phone
# Own mixer and oven
# Get a rent house
# Good Student in STPM
# Do the best in life
# Loyalty person
# Love only for Safuan
# Go Pangkor Island with friend
# Make parents proud
# Meet my Boy at PD in March
# Make he proud of me
# KURUS!
# Own style in wearing Pashmina
# Make own skin

Okay, that's all. Don't forget to join my segment.

To all participant, Please Take Note ;
You will be rejected when you all not follow my Terms and Condition Okay?! I know when you follow my rules or not okay dear? Wanna a gift right? Follow the rules first lah :D
Sorry for bad english.
Sincerely ; Fyraa♥

*Segmen Terjah By Fyraa

31 comments :
Hello, annyeong, Mornight! Nampak kan tajuk entry tuu kankankan? hehe, tetibe tgh nak sleep mate tak boleh nak lelap, terase nak buad Segmen lah pulok, hewhew. Hope dapatlah sambutan :) Wanna join? Simple je.
So here terms and condition ;
# Click this with this *Okay thanks :]
# Take the banner and PUT in your entry with the title "Segmen Terjah by Fyraa". This the code "http://imgur.com/d1JGq"
# Comment this entry with put ONLY your nickname and your link blog :D
# For Malaysian ONLY!
# Tag your friends ONLY one :)
# Follow if you want :3
# From 29/12/11 until 2/1/12

That's all :D Easy right? Segmen ni ade HADIAH tau :3 Kenapa ade hadiah? Adelah! I'll judge this segments by MY SELF! NOT with my partner or friend or what okay?
Sincerely ; Fyraa

*1st Contest by FK

1 comment :
Thanks too my dear Mira sebab tag akak :)
So this the contest :) Wanna join? Click ramai-II :3
Sebelum fyraa post gamba yang nak di pertandingkan, sila-II lah click ini juga ya ?



Okay now, where I got this inspiration to where this way? *betul ke tak BI aku yeh? Pelik je* Okay, I got this from someone in my driving school, this sister wearing this style shawl in Surau time fyraa tgh mentelahak, tengah sedap-II makan usha die dulu. hehehe. Balik terus cube. Jadilah mcm tuu :3 time ni nak keluar dgn baby safuan fyraa hehe gedik pulak!

now I tagging this muchi girl :)

*btw, sorry sebab gedik letak dua pic,
tapi saje nak bezakan yg horizontal dgn vertical punye pic :)

Sincerely ; Fyraa

*Happy Family

No comments :
*muke mintak kaki
Hello, Anneyo! haihaihai! Hari ni rase nak jadi hyper lah. Boleh? huhu, entah lah kenapa. Nak tahu, malam tadi sy tak tidoo, sebab tgok Twilight lah ni! Ehh, tak-II, tengok FULL HOUSE. tetibe boleh terlelap depan tb pagi tadi mase pukul 8.30am. Pastuu kene kacau ngan adik, bantai lari naik bilik, fuhhh! Dah dapat tidoo tuu mmg dah tak igt ape dah la kan? Kul 3.45pm baru bgn. Dapat msg dari someone tacing fyraa tak reply text die. Hewhewhew. 2jam die tunggu fyraa rep. kuikuikui. Sorry MAA. Ehh, ape cite pasal harini pulak. HAHA, lari tajuk. Okay. Semalam 12.12 right? Harini 13.12.11 kan? Cantek no. tuu kan? huihuihui. Dah merepek kerepek lagi! Semalam pepg lagi adik memekak suruh bangun katenya, ummi pergi gaint, balik ummi nanti terus nak g UKM tgok abg, Okay lah. Bangun, mandi, siap-II, pergi. Igtkan nak g UKM je, sebab abi ajak makan dekat bangi. Tetibe abi tanye, "Din, jalan nak g Putrajaya mane?". PUTRAJAYA??! HAHAHA, time tuu kami syokkkkk -_- Kenapa nak g Putrajaya bandar metropolitan tuu? hewhewhew. Rupenya nak sambut birthday abg fyraa dekat saya. Tapi birthday die 0712 bukan 1212. 1212 birthday sepupu kami. hehe. Sampai sane abi cari masjid sebab timee tuu dah zohor. Kay, dorang pun pergilah solat. Errkkk, nape dorang bukan kami? Sebab fyraa tittut. hewhewhew. Then tgh jalan sorg-II dekat tepi Masjid Bulat tuu ummi call suruh amek kek dalam kereta bawak naik makan dekat atas. Kay, fyraa pun bace doa sblm masuk sebab tak boleh solatkan, takud jugak. kikiki, naik-II kami duduk dekat meja bolat yang tersedia kat situu, kami pun start lah bace doa, potong kek, then POSING lahhhh, HAHA. Siap semua tuu, kami posing sakan lah, lagi-II bile fyraa and juki pegang camera :D Habes semua! hewhew. Semalam hari yang best giloo. Bapak syg nye dekat dorg. Esok nak g Freaser pulokk. Jalan sakan lah gua :D Syokk giloo! Bubye!

this is some picture that we have capture yesterday.

*Beloved Parents

*My Cool Mother

*The Prince and Princess

*Such a beautiful sporting siblings ;')

*Song that so meaningfull.

4 comments :
Hello :D tetibe rase nak hupdate pasal SONG! Okay, act fyraa nak ucapkan terima kasih dekat kengkawan yang dah bagi fyraa lagu-II yang meaningfull, yang sampai kalau fyraa dgr, fyraa mesti igt dekat mereka :) Okay, let's we start it <3

1.Ni'mat Saadah ; Marry You and Count on me by Bruno Mars. Jar of hearts by Christina Perri.
2.Engku Ika ; Yang Terindah by Dakmie. Cinta Gila by Juliana.
3.Shafiqah Shaari ; If I Die Young by The Band Perry. Right Now by Akon. Solo by Iyaz.
4.Insyirah Farid ; The One That Got Way by Katty Perry.
5.Nabila Suhaimi ; Wish You Were Here by Avril Lavigne.
6.M.N. Adam ; A Thousand Years by Christina Perri.
7.Marzuki Rostam ; Cintamu Mekar Di Hati by Wings.
8.Safuan Ab Aziz ; Itik Gembo-II by A to Z
9.Fakhruddin Rostam ; Smile by Uncle Craker. I'm yours by Jason Marz. Price Tag by Jessie J.
10.Hashinah Rostam ; Hambamu by Akhil Hayy ft Mawi.
11.Adli Rostam ; To Much! :D
12.Natasha Kairol ; Dan Sebenarnya by Yuna. Club Can't Handle Me by Florida.
13.Solihin Nazaruddin ; Ampunkan Aku by Def Gab C
14.Mohd Fikri Abd Malik ; Just The Way You Are by Bruno Mars.

Err, dah kud, muahahaha, act rasenya bnyk lagi. Tapi entah lah, tuu je yang buad mase ni fyraa igt. kuikuikui. Bhaiiii!

*Kematangan.

No comments :
Salam, Annyeonghaseyo! Bagaimana hari nya? Bagus enggak? hewhewhew, tercakap indon pulak, mentang-II lah baru lepas bace blog Lettha, hewhewhew, suke kud bace blog die, Best banget! Suke bace bahasa Indon die tuu :) Terase nak belaja :b Padahal dah tahu kan? Muahaha, Okay now I want to type about MATANG! Ape itu matang? Kenapa orang selalu cakap ;
Berbual dengan orang matang kita jadi matang.
Perkara lepas mematangkan kita.
Kenapa mereka ckp macam tuu? Kenapa? Why? Why~~! Okay, stop it! Adakah kata-II mereka cume probaganda yang hanya direka-II? Muahaha! *byklahpropagandakau! Okay, kata kakak ku sayang, Matang ini kalau dilihat dari segi Islam byk makna nya, setiap orang mempunyai pandangan yang berbeda kan? Okay, katanya lagi, matang ialah cara kita hidup, makan, minum, jodoh, perbuatan, perlakuan semua nya berdasarkan Islam. Betul ke? Islam mengajar kita banyak benda right? Okay. Matang dari sudut lain pula,
Ika : Matang means dewasa, semua bende dia boleh fikir profesional o.O
Ni'mat : Matang tu kita pandai buat keputusan tanpa bantuan orang lain, pandai kawal perasaan bila hadapi masalah.
Kata orang lain bagaimana? Bila ditanya enggak mahu di jwb nya, haduii, tapi bagi fyraa matang tuu entah, dewasa kud, tak tahu. HAHA, bhai!

*Kenapa anda mempertikaikan?

No comments :
Salam, hello, annyeonghaseyo stalker, haters, reader, follower, amboi byk betul ye? Okay, now fyraa nak ckp pasal title entry fyraa. Ape? Pertikaikan ape ni? Ape die ni? HAHA, okay, sekarang dekat fb and blog tgh bising-II pasal rantai owl, cincin owl lah, ape owl dah semua tuu kan, depe cakap haram, Okay, fyraa tahu tuu haram sebab tuu ade maksud dan simbol kan? Tapi bukan ke kalau kite pakai tuu takde niat takpe? Ummi fyraa cakap kalau kite takde niat atas perbuatan kite tuu takpe, mcm dulu, korang kecoh-II pasal tudung yuna mcm ikud sister right? Kenapa korang nak judge smpi gtuu? Sedangkan bende hanyalah fashion, ade seorg ustaz tuu cakap *takigtustazape sekarang ni tuu bukan masalahnya, sekarang ni, biarkan die pakai mcm tuu. Nanti baru kite perbetulkan mereka, sebab kalau orang yg baru nak pakai tudung atau yang tak tahu ape-II tuu tetibe kite nak marah-II die sbb pakai tudung mcm yuna tak ke die pelik + sakit hati ke? So? Kalau fyraa hanya mahu memberikan pendapat sahaja :D

Yang baik datang dari Allah, Yang kurang nye datang dari diri fyraa sendiri, Maaf kalau fyraa salah, Fyraa mahu belajar :D

*Allah Itu Maha Kuasa

No comments :

*Diri Anda

2 comments :
Jadilah seperti pepohon kayu yang berbuah lebat, dibaling dengan batu dibalas dengan buah :)
Jadilah diri anda yang sebenar :)
Jadilah yang terbaik untuk diri anda :)

Okay, saya rindu saat yang manis bersama kamu. Time tuu bahgia sgt, tapi nak buad mcm mane kan? Allah kalau nak tarik nikmat kite yg tak tahu bersyukur tuu kejap je kan? Tapi takpe, hidup ni mesti die teruskan w/pun susah nak di ungkapkan :D Okay? Watlekk Watpies. Jage diri! Ingat! Jadilah yang terbaik antara yang terbaik! Bukak buku baru, lupe kan yang lama :D (Y)

*Andainya Lelaki Dapat Tahu Perempuan Sedang Jatuh Cinta

1 comment :
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

Credit to : DayangNorFazilah
For You : Mohd.ShahrinRamli

*Kesan Minum Arak.

No comments :
Kesan / Akibat Meminum Minuman Keras

Kesan minum arak dan alkohol. Alkohol bukan sahaja boleh memabukkan, tetapi juga mampu memudaratkan kesihatan diri sekiranya diamalkan berterusan. Ia umpama kombinasi dadah dan racun kepada badan kita. Malahan hampir setiap agama di dunia ini turut melarang tabiat tersebut di kalangan para penganutnya. Kesan ketagihan akibat meminum alkohol bukannya bergantung kepada jenis alkohol tetapi jumlah yang diminum pada satu-satu masa.

Manakala ilmuan Islam iaitu Abdul Laith Assamarqandi berkata dalam kitabnya Tanbihul Ghafilin: “ Awaslah kamu dari meminum arak kerana ia mengandungi sepuluh bahaya:

1. Peminumnya berkelakuan seperti orang gila dan menjadi bahan ketawa anak-anak kecil dan tercela di kalangan orang-orang berakal.

2. Memboroskan harta dan merosakkan akal.

3. Menyebabkan permusuhan dengan kawan-kawan.

4. Terhalang daripada mengingat Allah dan sembahyang.

5. Terdorong melakukan zina kerana dalam keadaan mabuk si peminum mungkin menceraikan isterinya tanpa disedari.

6.Arak adalah pembuka bagi segala kejahatan.

7. Perbuatan meminum arak mengganggu Malaikat yang menjaga si peminum disebabkan kefasikan dan bau busuk arak yang diminumnya.

8. Dikenakan hukuman dera 80 kali di dunia dengan disaksikan oleh keluarga dan teman-teman.

9. Perbuatan meminum arak menutup pintu langit disebabkan segala kebaikan dan doanya tidak terangkat ke langit selama 40 hari.

10. Membawa akibat buruk terhadap diri si peminum kerana ditakuti tercabut imannya ketika mati.

Credit : Seliparlovers.

*M stand for?

1 comment :
M:UNTUK MERAH
MERAH:UNTUK DARAH
DARAH:UNTUK HATI
HATI:UNTUK CINTA
CINTA:UNTUK AWAK
AWAK:MILIK SAYA

Saya Cinta Awak Capital S

*Love You

No comments :

Ika,
I Love You More than you love me, I also miss you,
Take Care okay? Kamu tak mau nangis-II ye? Kami syg kamu! Ingat tuu! Tau? Jangan gatai-II kat IKIP ;p

*Kami gaduh? Pelik!

No comments :
mengantuk kud!
Selamat MalamPagi, now already 4.00 am, mesti susah nak bangun esokkan? HAHA, pape tah, tadi dekat efbiey, ade something belaku, yang membuadkan semua org benci ngan status kami, kami mintak maaf, kami bukan nak gaduhkan Bro Napis?

Kami hanye wud-II je, sebab nak sakitkan hati sorg gegurl yang tak reti and tak tahu malu ni, haihhh, kalau lah aku jadi minah ni, mesti aku malu doee! Please lah, PERIGI CARI TIMBA! Opppsss, sorry? Terlepas! Kesian membe sy, tak salah kud, semua sebab perempuan yang tak cukup age tuu, pape tah, korang nak tengok tak status efbiey kami? Ramai kud yg IM betul ke ape yang napis ckp kat wall die tuu, haha, relex lah brader, sister, gurau kud, memang lah kasar, tapi kami dah biase ;] Okay, tengoklah, saya bagi korang tengok ;]



Bace dari bawah ke atas ye? Sorry terbalik! Tapi yang pasti kami baik-II saje ;]

*Sape kate tua tiada jodohnya?

No comments :
Salam hi!, nak tahu kenapa saya tulis title gtuu? mwehehe, jumaat dan sabtuu harituu, saya balik kampung, sebab sebab sebab! TOKDE SAYA KAWEN! Korang cube teke umur die berapa, nanti sy bagi lolipop, nak tahu, die kawen ni isteri die yang ke 3 tahu, hehehe, sebelum ni semua nya dah meninggal. hmm. dorg sweet sgt ;] betulll, tu lah name nye jodoh kan? So, jangan ingat korang tak cantek takde sape nak kat korang tau ;] Chill okay? Wudlek wudpies ;] Night bhaiii!

*Contest blog simple by Bubu.

No comments :

Salam Hi, Selamat malam, ha! Malam ni saye nak join contest yang dibuad oleh seseorang yang orgghhhh cutest blogger Bubu! HAHA, Thanks sebab tag fyraa ;] Okay, now, I'll start it.

Firstly, Follow Blog Bubu ; Dah!
Second, Like Fan Page Bubu ; Dah!
Third, Buad entry pasal contest ni and tepekkan banner contest ni ; Dah!

Fourth, Slogan ;
Saya suka blog yang simple kerana memudahkan pembaca untuk membaca, mempercepatkan loading, blog yang simple blog yang lawa!
Done!
Fifth, Tag 2 kawan ;
Lastly, Comment kat entry ; Done!
Okay, that's all ;] Thanks bubu <3

*FIGHTING-II

No comments :

Semangat Malaysia! Semua radio tengah cakap pasal bola. huihui! Saya taknak cerita pasal kereta tadi! Pape tah -.-' Asyik mati je! //eh! dah cerita dah lah ni kan? ENOUGH! Okay, tengok ni ; saye jumpe dekat efffbiieeeyyy tadi.

Peteh Malaysia Peteh - Ganu
Gomo Malaysia Gomo - Klate
Enjut Malaysia Enjut - Johor
Hobin Malaysia Hobin - N9
Kejor Malaysia Kejor - Perak
Haria Malaysia Hari - Penang
Pulun Malaysia Pulun - Kedah
Encang Malaysia Encang - Sarawak
Malaysia Tatap - Sabah
Ligan Malaysia Ligan - Perlis
Gegau Malaysia Gegau - Melaka
Viva Malaysia - Selangor
City Boys Malaysia - Kuala Lumpur
Ghempuh Malaysia Ghempuh - Pahang

*Malaysia Terbaik!

No comments :

KAU MEMANG TERBAIK! KAMI SAYANG KAU! OHH NEGARA TERCINTA! Mwehehe! Series tak sangke Malaysia menang menentang Myammar. Time dah last pulak tuu! ARGHHHHH! NAK CAKAP LAGI SEKALI! Anda memang terbaik!

*Something likesssss

3 comments :

Hi, act I'm not in my mood! You all know why? Ade mamat ni, die hutang saye RM60. Die janji nak bayar lepas raya puase. Now? Dah lepas raye haji bhaiiii! Alasan,
-duit takde,
-mama tak bg duit,
-gaji tak dapat,
-nak makan pun takde duit!
Semua tuu alasan palsu! Ohhhhhh! Dengan awek cepat! Mintak je ape, semua dapatkan? Kau kenape yeh? Ape masalah kau sebenarnye. Korang tahu die cakap kat saye harituu,
"Okay, I dah bank-in duit you, kire langsai okay?"
Hotak kau langsai! Baviiiiiiii! Kau bayar RM40 jelah wey! Arggggghhhhhhhhh! Kau fikir kau punye duit, kau fikir kau nak pakai duit. Aku ni? Tak payah? Hey kasanova tak bertauliah! Kau jangan ingat kau boys aku cuak?! Dasar BOYAN! Haihhhhh! Aku geram ni! Duit aku apex. Duit akulah!

//Sorry for harsh words! This is my feeling right now. Sorry again. I not be like this if you don't do this to me! Kesian kat sape yang tak salah tuu kene maki gak!

*Stats for today ;]

No comments :

Hi, Hello, Salam! Mwehehe. Korang, cane korang punye days? Okay? Huhu, harini tetibe saye tak sihat, gastrik! Muntah time keje. Naseb tak muntah depan budak-II tuu. Okay and I get work for half day! huhu, Okay. Nak cakap pasal Stats.

Ni Over View!
Ni Page View by Countries!

Ni pulak Page View by Browser!
Ni stats saye. Korang cane? Okay, Bhaiii! Thanks for viewing ;]
//Baru print screen 10 minit yg lalu.

*Wordless Wednesday

1 comment :
Greyson Chance!

*Beauty Contest by Aina Rahman

No comments :

Heyyyooo. Semalam buad Freebies kan? Harini nak join contest pulak. Tuan contest ajak. Best contest die ;] T&S pun senang. Cara pun senang ;] Hey! Thanks for inviting me ;] Now, I'm joining :D . Nak tahu lebih lanjut? Jum click banner ramai-II ;]

Tagging for 3 Person ;


Nak tahu mane saye dpt mereka? Dari group Our Official Blog lah ;] Tha's all! Bhaiii!

*Freebies Greyson Chance Header

3 comments :

Wohooooooooooooooooo! Tetibe rase nak bg freebies kat korang! //First time! Okay, saye tahu semua orang tgh ckp pasal Greyson Chance. Saye nak gak cakap. But this entry I make for Freebies Header GC je ye? Nak? amik! credit okay? Act kan, malam ni saye gelak sorg-II sampai ayah ketuk pintu suruh slow. Mwehehe, tahu sebab ape? Sebab mereka ni ; Family on Our Official Blog :) Goshhhhhhhhhh! Mereka TERBAIK! Thanks too Bubu , Adek and other siblings. Weheeeee. Series best, kami gaduh rebut adiklah. Kami gelak pasal BF lah. Kami post macam-II. Nak join? Tuu, kat Credit tuu ade name group tuu. Jum lah join ;]

First ;]
Second ;]
Third ;]
Forth ;]
That's all. Sorry gune warne putih je. Sebab takud tak boleh nak match dgn blog korg! Thanks for supporting me ;] Muaahhhh! Bhaiii! Night!

*First experience

1 comment :
Salam, hai, Okay, hari ni sgt penad! Tuu je yang boleh saye ckp. PENAD ! Okay? Penad sgt, biaselah, budak-II kan? macam-II kerenah. Mule-II saye kekok. Last-II syok. Mase makan, senang je. Suruh mandi senang. Tapi nak suruh tidoo MASYAALLAH. Macam suruh terjun lombong. Haiihh budak-II. Saye ade minat kids ni, boy! Name die Imran, Ya Allah. Comei gile kud. Tak tipuuuuu! Tengok ni ;

Tulah Imran. Die nakal. Kerek. Hyper. Tapi kelakar, suke buad mimik muke bile ajak amik gambar. Yang baik sgt dengan saye ni ;

Name die Ain. Die comei. Mate sepet. Byk ckp, bokbek bokbek. 1st thing yang Ain cakap kat saya ; "Cikgu, cikgu canteklah!" HAHA, Goshhh, ade org puji! huhu. Mereka panggil sy cikgu. HAHA, pape kan? Saye rase saye tua. Mwehehe. Dorang tadi berebut nak main game fun saye. Sampai ade yang gaduh-II, Nanges-II. Haiiihh kids-II. Okaylah, penad! Tidur. Bhaiiii!

*The Best Quote

No comments :

Hello ebelibadi. //comeikan rabbit kat atas tuu ;] How are you? Fine? How about your day? Good? Want to know about my day? Today is my great day. Serious tak tipu. Mwehehe. Petang tadi start pukul 3.30 pm until 5 pm, Pergi driving class. Start minggu depan saye kene start kelas kereta pulak. Goshhh, takud kud. Balik-II dari driving school, dalam kereta ummi cakap yang die dpt call dari teman die, suruh saye kerja seminggu ni dengan saye. Mwehehe. Dapat money bhaiii! Saye tanye ummi, kerja ape? Tahu die jawab ape? BABYSITTER ! Gooshhhhh! Arghhh, takminat kud. Tapi takpelah, asalkan ade income untuk cuti sekolah ni. Nak g date senang. Dapat RM50 pun jadilah kankankan? Atleast ade duitkan ? Mwehehe. Dah-II, merapu je. Okay, refer to my title, Best Quote ? I get from my friend exbf . Die post ni kat wall die ;
Everyday, I Wait For A Text
Everyday I See You I Wait For A Hello
Everyday I Check My Facebook To See If You Wrote On My Wall
Everyday I Tell My Friends How Much I Adore You
Everyday I Find Myself Let Down
But Everyday I Still Find Hope
Regular heartbeat : /\_/\_/\_/\_/\_/\_
When I'm with you : /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
When I lost you : /\__________________________________
Its hard to make you happy
But i will try to make you happy
Till the end . i promise ♥
Love is hard to find but once you find it you won't regret it . seriously :)
i love you more than anything
i would give you the world in a heartbeat if i could
i would take a bullet for you anyday
I never found the words to say , you're the one i think about each day
Loving her is the best thing yet,
missing her is something I'll never regret,
Losing her will be hard to accept,
but seeing her with him is most painful yet
Boy: hey honey ♥
Girl: hey
Boy: how was your day? :)
Girl: what's it to you? :(
Boy: did i do something wrong :o
Girl: no :l
Boy: then whats wrong :s
Girl: i hate you
If loving you is wrong , Then let me be wrong forever
Being true to yourself is better than being a liar just to impress everyone
I wont say " I'll never make you cry " :)
But I'll make you smile before our tears get dry ♥
I won't say " I'll never tell u a lie " :)
But If I do, I will do it for a reason & some day I'll tell u why ♥
I don't say " we'll never have a fight " :)
But I'll say I'm really sorry when I realize u were right ♥
I don't say " Life together will be easy & bright " :)
But when things get tough ,
I'll hold you tight to me ♥
I got nothing more to say :)
I got nothing more to prove ♥
But Always remember....
♥ I love you forever sayang ♥
Girl: Talk to her..
Boy: She won't like me..
Girl: She will..
Boy: How do you know?
Girl: Because you're amazing..
Boy: I love her., but she won't love me back..
Girl: Just tell her..
Boy: Okay.. I love you..
Girl: I love you too.. Are you gonna talk to her?
Boy: I just did.. ♥ ♥ ♥
I Promise , I'll never Leave you.
A little voice of yours makes me feel alive
A little hug of yours makes me feel happy
A little care of yours makes me feel perfect
A little love of yours makes me feel Complete
And a little ignorance of yours kills me inside
I find my reason for living in those moments
Which I have spent in your care , with u
Now whatever pain I may get
I will never regret loving You :')
Air mata kerana sahabat 1 pengorbanan,
Air mata kerana ibu bapa 1 penghormatan,
Air mata kerana kekasih 1 penyesalan,
Air mata kerana Allah 1 keberkatan ♥

dah, tuu je. Bnyk kan ? kesah pulak! HAHA , Thanks too Aliff Izham for this Quote. Okay, thanks for read ! Bhaiii ;]

*The Best Quote

No comments :
Hello ebelibadi. How are you? Fine? How about your day? Good? Want to know about my day? Today is my great day. Serious tak tipu. Mwehehe. Petang tadi start pukul 3.30 pm until 5 pm, Pergi driving class. Start minggu depan saye kene start kelas kereta pulak. Goshhh, takud kud. Balik-II dari driving school, dalam kereta ummi cakap yang die dpt call dari teman die, suruh saye kerja seminggu ni dengan saye. Mwehehe. Dapat money bhaiii! Saye tanye ummi, kerja ape? Tahu die jawab ape? BABYSITTER ! Gooshhhhh! Arghhh, takminat kud. Tapi takpelah, asalkan ade income untuk cuti sekolah ni. Nak g date senang. Dapat RM50 pun jadilah kankankan? Atleast ade duitkan ? Mwehehe. Dah-II, merapu je. Okay, refer to my title, Best Quote ? I get from my friend exbf . Die post ni kat wall die ;

Everyday, I Wait For A Text
Everyday I See You I Wait For A Hello
Everyday I Check My Facebook To See If You Wrote On My Wall
Everyday I Tell My Friends How Much I Adore You
Everyday I Find Myself Let Down
But Everyday I Still Find Hope

Regular heartbeat : /\_/\_/\_/\_/\_/\_
When I'm with you : /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
When I lost you : /\__________________________________

Its hard to make you happy
But i will try to make you happy
Till the end . i promise ♥

Love is hard to find but once you find it you won't regret it . seriously :)

i love you more than anything
i would give you the world in a heartbeat if i could
i would take a bullet for you anyday

I never found the words to say , you're the one i think about each day

Loving her is the best thing yet,
missing her is something I'll never regret,
Losing her will be hard to accept,
but seeing her with him is most painful yet

Boy: hey honey ♥
Girl: hey
Boy: how was your day? :)
Girl: what's it to you? :(
Boy: did i do something wrong :o
Girl: no :l
Boy: then whats wrong :s
Girl: i hate you

If loving you is wrong , Then let me be wrong forever

Being true to yourself is better than being a liar just to impress everyone

I wont say " I'll never make you cry " :)
But I'll make you smile before our tears get dry ♥


I won't say " I'll never tell u a lie " :)
But If I do, I will do it for a reason & some day I'll tell u why ♥


I don't say " we'll never have a fight " :)
But I'll say I'm really sorry when I realize u were right ♥
I don't say " Life together will be easy & bright " :)
But when things get tough ,
I'll hold you tight to me ♥
I got nothing more to say :)
I got nothing more to prove ♥
But Always remember....
♥ I love you forever sayang ♥

Girl: Talk to her..
Boy: She won't like me..
Girl: She will..
Boy: How do you know?
Girl: Because you're amazing..
Boy: I love her., but she won't love me back..
Girl: Just tell her..
Boy: Okay.. I love you..
Girl: I love you too.. Are you gonna talk to her?
Boy: I just did.. ♥ ♥ ♥

I Promise , I'll never Leave you.
A little voice of yours makes me feel alive
A little hug of yours makes me feel happy
A little care of yours makes me feel perfect
A little love of yours makes me feel Complete
And a little ignorance of yours kills me inside
I find my reason for living in those moments
Which I have spent in your care , with u
Now whatever pain I may get
I will never regret loving You :')

Air mata kerana sahabat 1 pengorbanan,
Air mata kerana ibu bapa 1 penghormatan,
Air mata kerana kekasih 1 penyesalan,
Air mata kerana Allah 1 keberkatan ♥

dah, tuu je. Bnyk kan ? kesah pulak! HAHA , Thanks too Aliff Izham for this Quote. Okay, thanks for read ! Bhaiii ;]

*This is the gift ;]

5 comments :
//muke gedik !

Ha , entry ni saye nak tunjuk pasal hadiah pemenang. Sorry kalau tak lawa. Ni je yang mampu ;]


Yang pemenang naib johan tuu , ade skirt labuhkan ? Skirt tuu nanti saye taip lain kali ye ? Tak sempat nak shopping lagi , mwehehe . Same dengan pemenang no3 kan ? patut nye ade Bracelet kan ? Tak sempat nak shopping lagi. Tadi sempat beli yang kat atas tuu je ;] Tapi yang hadiah saguhati tuu kan, saye beli jauh, dekat Padang, Indonesia. Mwehehe, saye beli niat nak jual. Tapi malas. hikhoookkkk ! Okay , tinggal lagi sorg je pemenang yang tak bagi detail die dekat saye. Pemenang no3 klau tak silap. Mwehehe. Okay lah. Bhaiiiii !

*Keputusan Contest Editing Photo

4 comments :

Salam , Morning ebelibadi ! Okay , mcm entry sebelum ni saye cakap harini saye nak announce kan pemenang kan? huhu, exited gile kud nak announce! Bangun bapak awal nye. haha, korang nak tahu saye tidoo sampai pukul 4 PAGI sebab nak cari pemenang! Godddddddd! Korang punye gamba semua lawa-II , act tak tahu nak pilih yang mane, sehingga dapat persetujuan dari segelintir kawan-II kelas saye, saye dah dpt keputusan nya ;] ni die pemenang nye ;

Johan ; No5 Ieyfa Syifa [Maaf gamba tidak dapat di tunjukkan, Sila click name untuk melihat.]

Naib Johan ; No 14 Erin Kahar


Ketiga ; No33 Anis


Saguhati ;
No7 Adziatul Farhah


No 23 Siti Afirah [Pun same macam Johan =.="]

TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH ! Clapsssssss ! Bagi yang kalah jgn putus asa. Mungkin nanti saye buad contest lagi ;] Mungkin anda akan terplih sebagai pemenang! Act ramai yang patut menang , antaranya ;
No 32 //No31 //No24 // No29 // No18 // No17 // No13 // No4 // No2 // No 1.
Nak tahu kenape gamba mereka di pilih, Tengok senarai Contest saya. Tengok no yang terpilih tuu. Lawa kud !
tapi ape yang boleh saye bagi tahu, yang bertuah sahaja yang terpilih ;] Thanks for joining . Yang menang jgn lupe PM nama, alamat, no fun[supaya senang contact] dekat fb saya, dengan keadaan segera. Lambat hantar lambat dapat hadiah ;p Okay lah, congrats lagi sekali! Bhaiiiii!

p/s ; Jangan lupe credit to me if you all are wearing the gift ;]
Tempoh untuk PM ; 2 Minggu atau Pemenang akan ditukar. Thanks ;]

*Close

No comments :







CONTEST IS CLOSE !











Now , 1 am 13/11/2011. The competion is close and I want to wish Happy Monthversery dear. 1 Year 2 Month. I Love You all of my heart, I always miss you. Hope you okay there!

sincelery ,
Zafirah Rostam.

*Attention to participant !

1 comment :
*Last Day School , God ! Gonna Miss You All !
Tonight , tepat pukul 12 am 13.11.11 , contest ini akan ditutup and kepurusan akan diumumkan esok ;] harap bersabar menunggu ! Ni senarai hadiah ;

Johan ; Pashmina dan Kemeja .
Naib Johan ; Selendang dan Skirt labuh .
Ketiga ; Selendang dan Bracelet .
Saguhati ; Hanya untuk dua orang , Selendang dan Wang Tunai RM 5 .

Nantikan pengumuman nya esok . Bhaaiiiiii ! Love you All :)

*Contest ; Addicted to Someone

1 comment :

Hello reader's . Nak join contest lagi ;) di jemput oleh owner contest ;) Nak tahu rules die ? ni ;
Syarat-syaratnya :
1. Mesti follow blog ALYAAYEP , HANANI , ATHIRAH , WANY AND ZATA
2. Like fanpage BELOG ALYA
3. Mesti ahli kumpulan BBB ( kalau takpun takpee )
4. Terpulang kepada sesiapa sahaja, artis ke boyfriend ke sukahatilahh! Takpaham? Ikut step ni :
~ Siapakah gerangan itu?~ Mengapakah anda meminatinya?~ Contoh gambar orang tuu ~ Entry mesti syokk ! Dah habis? Lepastu cerita pasal diri pulak.. Eh? Banyak pulak! Takdalah, and then lepas tulis semua tuu sila letak juga gambar andaa ;)
5. Jikalau kurang daripada 15 orang, serta-merta contest ini akan batal
6. Postkan link anda di blog ALYAAYEP
7. Tarikh tutup 20/12/2011
8. 10 orang akan dipilih sebagai pemenang
9. Entry mesti ada : banner , syarat-syarat
Orang yang saye addicted adalah kawan saye ;




Saya sayang die , saye tabib die , die sentiase ade untuk saye . die seorang yang tabah , w/pun macam-II diuji dengan dengan macam-II ujian . Name die Engku Ika , panggil Ika . Kami kenal dekat tempat tusyen mase umur kami 14 tahun . Sekarang kami 18 . huhu . Die belajar dekat IKIP Bentong . Dekat dengan sekolah saye :b Die ni bubu saye . kan ika kan ? HAHA , sayang kud kat die . Kalau hangout dengan die memang terbaik ! huhu . Kau pendek kan Ika ? HAHA . Harap kau always ade dengan aku :] Love You Muchiiiii !

Ni saye ; Zafirah Rostam . Fully students in Form6 at Bentong . Has been TAKEN . Love family more than everything !
Okay , Done everything ! Nak tahu ape-II picit banner tuu tau ? Bhaiiii :]