2013- One

No comments :
. Saranghae 2012 Anneyong 2013! .


Even I'll turn 20 soon I'll never forget my 19 years then. Thanks 19. I love you so much dear. You teach me many things! You give me the real meaning of life :* 

xoxo ; Tapai

*Memories Lasting Forever.

No comments :
. Memories Come Once and It'll Always Be A Memories .


. My Classmate. Lovely Classmate 5PPN.

What are meaning of Memories? Do you know? Oh oh oh. I don't ever know it. But, I pretend that I know what are the meaning of memories. hehehe. I just don't know how to describe. That's all. hewhewhew. Btw, here I want share to you, what I got on my form 5. Why I choose form 5? Because, to me form 5 is the best year ever! Trust me. hehehe.

Okay, lets start :')


. Me At The Rooftop .

Be a senior is not difficult as everyone said before. To me, senior year is the best year. Because in this we everyone become a good friend. No stranger. For me that's it.

In this year, that time I get an education at Tengku Ampuan Afzan Technical Secondary School, Bentong, Pahang. In this school also I starting know what are the meaning of friendship. I'm starting know what we call of friendship since I'm found them. Who are they? Ohh, my group in this school. We call it theHEPY. Why? Because that time everyone spell Happy with HEPY. So, we just use that word HEPY for our group name.



. Cik Fyka. Our Leader .


. The Members ; Azul, Opis, Fifi, Fyka, Tasha, Me .


In this group, we have 6 members, all girl. No need a boy on our group. That time we like a siblings. A best siblings that I've at that school from 5 school that I've been go. *byk gila* hehehe. Okay. Our leader is Fyka. Student from Polytechnical Merlimau, Melaka. Her assitant *I guess is Azul we call her Zue. *I don't know what I supposed to call she/he. HAHAHA. And other members is me. Zafirah Rostam graduated student from Sulaiman Secondary School as form 6 student. Next, Norafifi Zalami, Student from UiTM Dungun. Natasha Kairol, Student from UniSel and the last but not least Siti Saufiah, Student of ........... heee *can't remember. So there the members. We come from same course and same class except Tasya. She in different class. We take Business Management. And guess what now who still continue our course? Only Fifi and Fyka. Other member just continue with there own way. hewhewhew.


 . At The Rooftop .

Guess what, for the first I'm climb roof top. Our hostel roof top. That time I feel like Wahhhh~ heaven! I'm never feel free like this. We climb. We eat. We sleep together. And in the morning we overshoot our dawn and our addition class for SPM. AHAH. No one noticed we is not there. hehehe. We go to additional class with sleepy face. Ugly face and we get breakfast with Maggi. HAHA. Because of that we famous! Now, our rooftop have been climb with our junior. Our super junior, super hyper junior and that's be a tradition activity. How could that's happen. That's our place! hehehe. I miss that time more than my word :'( miss the old us T.T sobs sobs sobs.

Okay. As usual, if have girlfriend we also need a boyfriend right? hewhewhew. First of all, We know each other starting MySpace. How great that time. Huahuahua. That time we still use MySpace, Friendster and etc. I'm start adore him since he sing a song at competion of Technical Idol. Ohh, that time I feel melting when I hear his voice. How can he get that beauty voice. He sing a song Ampunkan Aku by Defgabc. huhu. Starting that I find him. Who is he? Where he come from? Why for that 2 years I never found him? And suddenly I meet him. What a destiny. hehehe. And that time I ask a help from my roommate to search about him and that time my roommate said. I know about him! Ohh heaven, I know about him! How lucky I am. And I think that time I want to flirting him. But, when I think about it, no need to do that. Hee. So, I add his MySpace and guess what? He accept me and he know me. HAHA. How famous I'm that time *perasan! huhu. So starting that we know each other and we change our phone number and guess what? He propose me to be his girlfriend on 10.7.2010. That time I'm not at school, I go to Malacca for school trip. And for the first time I got shamed for meet my boyfriend. Woho~ Our relay only lasted for 8 month. Huuu~ We break-up for our mistake. Not his mistake or my mistake. And now, we still contact each other for being a good friend :') His name is Solihi bin Nazaruddin. We call him Sod. And, he also have give me a big teddy bear for our monthverserry. I give that teddy bear LatLat for his name :D


. Us, That's My Teddy That I Use It To Be My Pillow All My Night. Tysm for give this .




. Dewan Makan Asrama .

 

. Our First Date ; Temerloh, Pahang .


This is my entry after we break-up ; Go To Post. Another one post.

Okayy. That time I feel like annoy gila sebab gilakan laki and kejarkan laki. Biaq lha orang nk kate kite ni gatai ka gedik ka desperate ka, yg psti kita dpt die at the last. Am I right? So that's what I do that time. Not now. Now, I just be a girl that waiting a prince for come to my life *bajed ade org nak!


. My Group. Me at the center. The ugly one -_- .

And in this senior year also, for the first time I dance a traditional dance in my life. I dance on Teacher's Day. I feel like Perempuan Melayu Terakhir that time. Because  I've to wear a Kebaya. Guess what? I never wear a Kebaya for my life and that's also first time in my life. What a shame! A fat girl wearing Kebaya! God! hahaha. mesti korg tgh bygkn feera time tuu kan? Malu doe! Serious malu gilaaa! Tawakal jea mase buad tarian tuu. Huhu. And guess what? So many people like our performance because our performance mix with all cute teacher :3

This is the post what happen on my result day :') Click Here V.V

Ohh, kalau nk cerita semua pasal mase form 5 dulu, mmg tk hbis lha kan? But, I think that time is the best time I got in my life. I love my form 5 life. Trust me!
xoxo ; 
©Tapai

*Minho Giveaway

No comments :
Bismillah, Harap dapat. Amin ^^
Btw, I'm secret admire of Lee Min Ho, but I more like my Choi Min Ho, ahakssss~
So here we go~~

The banner ;


Tag ;
Done :D
©MukMuk

*TYSM Friend's

No comments :
Salam, Hi youalls, ape khabor? Sihat? Alhamdulillah, hee, in this entry I would like to say thanks to my blogger friend for wish me luck for my STPM, huhu, thank you alot, I love you so much, I'm very touched! Want to know who wish me? Let's see, come :D

First, My cutest blogger's friend ;
Bubu Lalola a.k.a Faris ;


He said ;
"Ya Allah, Kau bantulah zafirah bt rostam utk menjawab examnya pd hari ini & hari2 berikutnya. Lapangkanlah dadanya ketika dia sdg menjawab exam. Kau lulusakan lah die dgn cemerlang Ya Allah" Amin ya robbal alamin.

Ohh, how sweet you are, he pray for me. Seriously, I'm touched!

Second, My Chinese blogger's friend;
Lilo& Stitch a.k.a Ivy Wong ;


She said ;
Kepada calon STPM mulai hari ini anda akan di kahwinkan dengan 4 kertas dan akan diceraikan talak 3 selepas tamat hari terakhir peperiksaan. Jadi hargailah mereka selagi mereka ada bersama kamu. Good Luck!

Ohh-II that time I'm feel like I want to die~ Nervous!

Third, My Big Brota blogger ;
The Green a.k.a Hafrizzul Hafiz

He said ;
*Don't push yourself, Never! When I said Don't, Don't!
*I wish Super Good Luck to you :3

Ohh that time I was like errr, okay okay I don't push my self and woww! Super good luck, ihiikk ^^

That's all, btw, I'm very appreciate it, I love you all so much and I'm very thankful because I get friend like them although I never meet them :>

©MukMuk

*Kelebihan Cium Di Dahi dan Umbun

No comments :
Salam Maal Hijrah semua, thanks because uall still bace entry feera, hee, okay, about this entry ;


Umi feera pernah cakap, kalau seseorang itu tengah sedih atau marah, kita cuba tenangkan die dengan mencium dahi dia atau umbun kepala dia. Masa itu, orang itu dengan secara tiba-tibanya akan dapat merasakan bahawa yang kita ni memang tengah sayang dia sangat-sangat, NO LIE!

That's why bila kita dengar ceramah atau apa-apa jelah kan, mesti dia cakap, tiuplah doa-doa itu diatas umbun-umbun kepala anak anda. kankankan?

Sebab di umbun kita terdapat satu sel ape tah lupa dah, 
tapi yang pasti, di kepala kita inilah center of our nerve. 
Kalau dekat air kita bacakan ayat Al-Quran pun molekul-molekul die akan terbentuk seperti kristal, 
apatah lagi die umbun-umbun kita?

Okayy, back to the topic, bila kita mencium di dahi atau di umbun-umbun orang yang kita sayang mereka akan secara automatically akan merasa sesuatu atau sebak, tak caya buadlah kajian sendiri. hehe :)

Feera mmg tkblh sikit kalau umi atau abi cium dahi atau umbun-umbun feera, feera akan jadi sedih or sebak, tapi kalau feera tengah sedih dorang cium dahi feera, mesti feera rasa aman sangat~~ *okay enough!

Okayy, itu aje yang feera nak kongsikan untuk harini. Anneyong, Saranghae!

The conclusion is, Silalah tenangkan orang yang awak sayang dengan mencium umbun atau dahi mereka :)
©MukMuk

*PNM

No comments :
Salam, urm, ramai orang tanye pende PNM tuu? Ohh PNM tuu nama kedai pak samad lha -.- PNM pun tarak tahu ka? PNM tuu Perpustakaan Negara Malaysia, cop! so knpe dgn PNM?

TWITTER
PNM
PHD

Hee, tkde ape, feera just nak bgtw, feera g PNM semalam :D feera g dgn baby om om ni'mat, hee, rindu gila  nak lepak dgn die, smlm kami mcm org taktau pape, g PNM tetibe masuk bangunan baru,
Weyhh, kita dkt mane ni? I was like, errrr, taktahu,

Guard ; Dik nk pergi mne? untuk bdk SPM dkt sane, tgkt 6
kami pandang bgnn yg kami park kereta td, then Ni'mat ask the guard,
Ni'mat : Eh, bkn bgnn yg lg satu tu ke?
Guard ; Ohh sane untuk bahasa inggeris je,
I was like "wooiii lama gila aku tk dtg sini" -.-
Feera ; kalau untuk budak STPM dkt mane?
Guard ; Tingkat 6 jugak.
Kami ; ohh okayy, tq :D

Then kami g lha tingkat sampai-II tgkt 6, rupenya kami kene prekk dgn guard tuu, kami pun naik tgkt 7, then masuk PNM tuu, perkkhh sejuk nak mati, kami tengok buku-II dkt dlm tuu, asal mcm ilmiah punye? Feera pun keluar tnye guard kt situ, "untuk bdk STPM dkt mane?" Then, they said tgkt 8 lha dik, feera time tuu rase, wargghhh, benci gila nak kene g tempat lain ke, so, kami belaja jelha dekat tgkt 7 dgn buku-II ilmiah yg tkde kene mengene tuu, hahaha, tgh belaja, kami pun stop sebab lapar nak mati -.-

Ni'mat ajak g Pizza, feera pun bwk lha g PHD, katanya nak makan pasta, sampai-II order pizza, bknnye pasta, haha, sengal! Kami dh melantak memacam, then balik lha :D

So now, I just want to say that,
Happy Deepavali, Awal Muharam, and Good Luck to STPM candidate :D
©MukMuk

Contest ; I Choose To Wear Hijab

8 comments :
Okayy, done with segment now with contest, hee, skrg pulak feera tgh dgr dorg solat jumaat, hee, tadi dgr khutbah, hikhik, okay now here the banner ;


Here my picture ;








Batak gila letak banyak-II, hahaha, suka hati lha, lgpn dh lama tak upload gamba ni semua :'(
Hope menang, Aminn~~ :)
Sorry Owner ?
©MukMuk 

Segmen Cuti-Cuti

2 comments :
Ihik, hai, Salam Jumaat semua! Feera buad entry ni sambil dengar khutbah jumaat masjid belakang rumah feera, huuu, first time feera dgr gombak ni diam sampai blh dgr sebijik-II khutbah die. *sobs sobs* Maha Kaya Allah :) 
Okayyy, now, straight to the point ; see the banner, click the banner if you want to join it too :D


Here the prize ;
1. Dress - Fluffy Bunny Haus
2. T-shirt muslimah & Homemade Chocolate - MoonMay Fabulous Closet
3. Top-up RM10
4. Skirt & Muslimah Blouse - Honey's Collection
5. T-shirt Soulmate & 1box mini calender (100pcs) - MYexe Design
Awesome right? Woo~~ :D 
Tarikh tutup die ; 3.12.2012
©MukMuk

*Chocolate Chip Cupcake Recipe

No comments :

Sebab ade orang request termasuk cousin feera sendri, dkt fb tadi pasal feera resepi feera buad Chocolate Chip Cupcake so, now here the recipe ;

Bahan-II

Bahan A ;

50g serbuk koko (ayak)
240ml air panas

Bahan B ;

175g tepung (ayak)
2 sudu teh baking powder
½ sudu teh garam

Bahan C ;

113g butter
200g gula
10g ovallate
2 biji telur
2 sudu teh vanilla essence

Bahan D ;

Chocolate chip

Cara-II ;

1. Masukkan bahan A dalam mangkuk campurkan, gaul dan biarkan sejuk.
2. Masukkan bahan B dalam mangkuk lain dan gaul rata.
3. Masukkan butter, gula dan ovallate dalam mixer.
4. Putarkan dgn kelajuan sederhana sehinggan kembang.
5. Masukkan telur satu per satu.
6. Masukkan vanilla essence.
7. Masukkan pula bahan B sedikit demi sedikit ke dalam bowl mixer tadi.
8. Putar sehingga rata.
9. Masukkan pula bahan C secara perlahan.
10. Taburkan chocolate chip seberapa yang kita mahu.
11. Letakkan ramuan tadi ke dalam bekas cupcake sebanyak 2/3 *jgn terlalu sedikit.
12. Bakar didalam suhu 190°C selama 20 minit.
13. Hias jika mahu :)


Resepi  diubah suai oleh ; Zafirah Rostam
Credit to ; My Resepi. Com

©MukMuk 

*Got Special Header

No comments :


Thank you for the owner of this skin. 
Tengok die buadkan header untuk feera, lawakan
Feera suka sangat, big claps and thank you to Intan Rabiatul Natasha.
©MukMuk ♥

Fight for future!

No comments :

Hurm, pejam celik pejam celik, lagi 3 minggu nak STPM, kalau tolak semua cuti-II including weekend, we just leave only 16 day, tapi feera, makin hari makin tak sedor diri, haduii.

Tapi better lagi skrg dari dulu, at least skrg at the night feera nak gak study, dulu, keje dgr lagu, usik org, tidoo. HAHA, terukkan? haiuhh,

Ohmai Ohmai, ni feera nak kongsi cerita tentang Solat Istikharah dgn korg,

Keterangan tentang Solat Sunat Istakarah ialah ;

1. Solat Istikharah hukumnya sunat.

2. Boleh melakukan solat Istikharah pada bila-bila waktu, setelah solat yang wajib atau sebelumnya.

3. Boleh membaca Surah apa sahaja selepas Al-Fatihah kerana tidak ada dalil yang menetapkan surah tertentu.

4. Tidak ada keterangan bahawa seseorang apabila sudah solat Istikharah akan bermimpi melihat sesuatu, atau lapang dadanya.

5. Yang jelas bahawa Solat Istikharah adalah ibadah, ibadah harus ikhlas dan sesuai dengan contoh Rasulullah SAW, Istikharah termasuk juga zikir kepada Allah, dan zikir kepada Allah akan membuat hati menjadi tenang.

6. Yang harus kita perhatikan dalam solat Istikharah adalah apa yang dilakukan oleh Rasulullah SAW dan para sahabatnya. Mereka adalah sebaik-baik manusia yang paling faham tentang maksud Rasulullah SAW. 

7. Solat Istikharah cukup dilakukan sekali menurut hajat yang dibutuhkan, adapun berulang sampai tujuh kali tidak ada contohnya.

Korang mesti tnye kenapa feera cerita pasal Solat Sunat Istikharah ni kan? Feera buad sebab feera taknak ade kekeliruan dlm memilih who are will be my future groom, so I do this prayer and I got the answer that my ex is not my groom to be, so I leave him :)


Now, I get the new one after I got single for 5 month, mmg tak lame, tapi feera rase the new one is the last that I want to come to my life, so, pray for me for this new relationship, I wish this relationship will be last forever.
Love; Feera
credit to ;  ~ Discover The Beauty Of Islam ~

5 kelebihan hidup single

No comments :

Sudah pasti ada kelebihan dan kekurangan sekiranya anda memilih kehidupan untuk single. Artikel kali ini kami akan menyatakan mengenai kelebihan sekiranya anda single dan Ia terpulang pada diri anda untuk memilih antara salah satu yang dirasakan sesuai. Antara kelebihan utama sekiranya anda single adalah..

Kewangan Dari segi soal kewangan, sudah pasti kehidupan single adalah lebih menjimatkan. Ini kerana anda hanya perlu memperuntukkan wang hanya untuk diri anda sahaja. Apabila anda memilih untuk berpasangan, pasti akan lebih banyak wang yang perlu dibelanjakan.

Kawan Apabila anda single, anda sebenarnya bebas dalam untuk berkawan. Ini kerana tiada mana-mana perasaan lain yang akan cemburu sekiranya anda berkawan terutamanya apabila berlainan jantina. Ia pasti akan berbeza sekiranya anda sudah mempunyai pasangan. Pasti pergaulan anda akan sedikit terbatas.

Bebas untuk melakukan apa yang anda mahu Pasti didalam kehidupan banyak perkara yang anda ingin lakukan. Untuk memudahkan anda melakukan apa sahaja yang anda mahu, memilih kehidupan yang single adalah lebih baik. Ia kerana anda tidak perlu untuk menjaga perasaan pasangan dan hanya fokus untuk lakukan apa yang anda inginkan.

Tidak banyak masalah Menjaga dua hati yang berlainan pasti akan lebih sukar berbanding menjaga satu hati. Pasti akan wujud pelbagai masalah yang akan merunsingkan anda. Dengan memilih kehidupan yang single, sudah pasti masalah akan berkurangan kerana anda hanya perlu memikirkan mengenai diri anda sahaja.

Kurang tanggungjawab Apabila anda sudah ada pasangan, pasti tanggungjawab anda juga akan semakin bertambah. Tanggungjawab adalah lebih berat sekiranya anda adalah seorang lelaki, yang wajib untuk melindungi pasangan anda, dari segi soal keselamatan mahupun keselesaan kehidupan mereka.

Bangga sebab feera pun single <3 p="p">
take from, credit to ; PenPatah
Love; Feera 

Nah Sayang, Saya Untuk Awak!

No comments :
“Nah!. Ambillah tubuhku!Rasalah Semua! Ini untuk awak sayang. Awak mintak apa saja I akan kasi. Tapi please dont leave me honey”.. Wah best!. Terus lah teman lelakinya melahab dan meratah tubuh teman wanitanya. Yummy sedap betul!

Esok abang nak lagi boleh?. “No problem dear. Asalkan U tak cari awek lain. I sanggup”. Wah!. Tersenyum lebarlah si teman lelakinya!. Best ni. Ada can. Beraksilah pasangan tersebut dengan aksi yang penuh dengan kasih sayang yang berpaksikan kasih sayang syaitan.

Ada yang beraksi dengan bertudung tanpa baju (fewwiit).
Ada yang beraksi dalam bilik terus (cayyalah wei).
 Ada yang beraksi kat taman-taman (cuba try tengok kat tempat korang ).
Ada yang beraksi kat depan masjid! (agak-agak sikit wei!). 

Wah happy betul pasangan ni. Siap rakam-rakam guna phone sebab nak buat kenangan. 2-3 minggu selepas itu. Si awek call teman lelakinya. ‘Abang!. I ngandung ni!. Mcm mana ni?. U kenelah jadi suami I. U kena tanggungjawab!. U kena ingat janji U dulu!.”

“One switch at a time”. Apa maksudnya?

Si teman lelaki “……………….”. Kenapa u tak jawab honey?. Tanya si awek.

Apa yang dijawab si teman lelaki? “…..Tut….Tut….Tut…”..Handphone ditutupkan!. Bukan main terkejut si awek!. Call lagi si teman lelaki. Kali ni dia angkat.

Tapi suara orang perempuan. Kata perempuan tersebut “..Please try later..”. Jeng jeng jeng!!!…hampa nak buat apa time tu?. Nangis air mata darah?. Sudah tentu tidak berguna lagi.

4 Bulan selepas itu. Ambik kau. Perut sikit punya besar. Mak ayah ingat anak dah jadi gemuk sebab makan banyak (orang gemuk jangan terasa huhu). Selama ni badan kecik je.

Oh! rupa2nya dia mengandung!. “Keluar kau dari rumah ni!. Kau bukan anak aku!. Aku tak pernah ada anak kotor macam kau!.”.. Maka keluarlah wanita tersebut dengan penuh hina dan kesedihan yang tidak terhingga. Ke mana nak pergi?.

Ok lah rumah kawan. “Eh asal awak gemuk semacam ni?. Kenapa awak nangis ni?. Ada problem”?. Tanya si kawan. Dia menjawab. “I baru kena halau dari rumah. Actually I hamil anak bf I. Tapi dia dah lari.”… Betapa terkejutnya si kawan. “Eh pergilah kau dari sini!. Aku tak pernah ada kawan yang perangai buruk macam kau ni!.” Kedegang bunyi pintu ditutup.

Apa kes?. Ha nangislah kat situ. Ibu bapa dah halau. Sekarang ni kawan pun dah halau. Mereka masih lupa untuk bertemu dengan Allah yang Maha Pengampun dan Maha Penyayang..

 Sampai masa yang cukup. Anak yang dikandungnya pun keluar.

Oh!. Ingatkan nak peluk cium anak tu dengan penuh kasih sayang!. Dia pergi tikam pulak anak tu!.

Eh-eh dia pi sumbat si bayi comel tu ke dalam lubang tandas!. Tak boleh juga.

Dia buang dalam tong sampah. Dibiarkan anaknya dirobek-robek anjing!.

Celakalah kau perempuan!. Sudahlah berzina, kemudian membunuh pula?!

Last-last. Hidup dah tertekan. Maka dia ambil keputusan naik atas bangunan paling tinggi.
Kemudian, menjadi ala-ala superman.

Nak buat apa?. OH TIDAK!!. DIA BUNUH DIRI!.

Maka melayanglah tubuh wanita itu menghempas ke tanah. Terburai isi perut, otak dan segala-galanya.
Maka tamatlah riwayat hidup wanita itu yang akan mendapat azab Allah di akhirat.

Ingat sudah selesai selepas membunuh diri?. No way!.

U tunggu azab Allah!
take from, credit to : Pen Patah
Love; Feera

*Smile, chill, be good

No comments :

Hello Gais, First of all, I want to say sorry for leave this blog like this. I don't have a laptop or a gadget to update my entry anymore, also my time, this year is the busy year to me, because I'm be the on of STPM candidate, so, sorry for you all. If I have a time next, I will update my blog. Lastly, dekatkan hati, kuadkan iman, tingkatkan kesabaran. Thanks also for 10 people that have be my follower and unfollow me now.
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Bubarak!
Jgn lupa tarawih ya? :)
Love; Feera♥

*Contest Blog Super Kawai by Bubu

2 comments :
ihikhikhik,
Salam Jumaat semua~! Sekian lama feera amik mase nak curi lappy umi feera lg sekali sebab nak hupdate pasal ni, finally I get it, HAHA! I get it I get it I get it, okay enough, hee.
Contest ni feera die tag oleh owner sendiri with his partner sponser gift ; Adam,


Here the rules ;

1- Wajib follow blog Bubu
2- Wajib like fanpage.
3- Buat satu entri mengenai contest ini. Tajuk contest mestilah "Contest Blog Super Kawai by Bubu".
4- Tempekkan banner di entri dan linkkan ia ke entry contest.
5- Tag 3 orang bloggers dan makesure diaorang tahu.
Firza Sayang, Fawah Shahiwah dan Farhah Jemah.
6- Comment entry contest di blog Bubu.
7- Lastly, makesure semua syarat ni korang ikut.

Here the prizes ;

1st ; Topup RM 30
2nd ; Topup RM15
3rd ; Topup RM 5

Tak expensive? Lantak laa, feera suka, biarlah. Kesah pulak, dari korang, buad contest tapi janji nak bg hadiah tak bagi pun, pape jea, *eh emotional pulak, kihkihkih. Okay, done! love you, muahmuah!
Love; Feera

*Post 300.

No comments :
 The big black bug, bite a big black bear, make the big black bear, bleed blood.


Ehem, Assalamualaikum :3 Hai,
Ermm, Okay, this entry like you see, this is my 300 entrys. Uhukuhuk.
Banyak jugaklah, ermm, maaf lah lama tak update, non idea and so busy. Act, first of all, my laptop is broken. I borrow my mum lappy, that's why I can create this entry :)
ape nak cerita yeh, ermm, tak tahu laa. bencilah non idea betul. yang feera tahu. stpm feera makin dekat, err, scary tahu tak?!


Jumaat 25May2012, lepas, feera, fyka and yaya g karok. Bosan punye pasal kan? G karok, huhu.
Isnin 28May2012, g ikud abg feera g date, arghhh, sumpah jealous! Dorg sweet gila! Benci betul laa! ermm, rindu army feera T_T


Rabu 30May2012, feera dgn Teah g TS, wotwot, lama tak jumpe kud, last jumpe mase amek result SPM, huhu, naseb kami tak lost cntct. hukhuk.
Jumaat 01June2012, Feera dgn Eim g Rawang, konon g hantar kek batik untuk army, sekali tetibe die ckp die tak jadi balik KL. Bapak sedih gila. huaaa!




Tadi 02June2012, ade kenduri dekat kampung feera (merlimau, melaka).


Kebetulan pulak tadi birthday Faiz Farid (cousin), so kami celebrate dekat Ikan Bakar Penau, Umbai, Melaka. Sedap gila! Kenyang nak mati, hee :3

ermm, sekarang act feera takde mood, sebab gaduh dgn biey, die jahad! :'(
*Biey, I HATE YOU!
Love; Feera

*need something, say something

No comments :
fuh fuh fuh, haaacuuummm! Okay, sumpah dah berhabuk blog ni, but urmm, okay, ape-II jelah.
Now kami makin okay, but sometimes bergaduh jugak sebab bercanggah idea and pandangan,
rindu? tetap ye, Feera just sekarang ni boleh ckp yg feera series sibok gila! lagi-II tahun nak exam ni, bagai nak mati sibuknye, hurmm, takpelah, maaf laa ye sebab lame tak on. I just want to say, Hi to stalker, Thank You to followers :3
NEED SOME REST, NEED SOME FREEDOM!
bye, muahmuah!
Love; Feera

*Sebab-II Mintak Putus

No comments :
Hello Peeps, orghh. Lama gila kud tak hupdate. Rindu :v
Nak tahu? Feera dgn army feera dah okay balik. Kami act tak boleh kalau takde. Rase lain.
Ehemm, maaflah, biaselah, dah 2 tahun kan? Mahu tak gila kalau tetibe die takde :'b
Bejiwang pulok! Menyampah haku ha! Tahhapehape.
Okay, now let's start with my entry.

This is also made from my classmate,
**Sayang Korang :*

Sebab-II Mintak Putus
-Curang!
-Bosan!
-Minat dekat orang lain!
-Lambat sangat masuk meminang!
-Jemu!
-Terkongkong!
-Serabut!
-Tak memahami!
-Kuat menuduh w/pun sebenarnya tak buad pun!
-Curiga!
-Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor!
-Selalu 'unfriend' kawan dekat fb!
-Tidak rela dimenduakan!
-Nak tengok dia bahagia dengan orang lain.
-Dia selalu tak amik tahu pasal kita!
-Selalu ditinggalkan!
-Saya pura-II je sayang dekat awak!
-Sekolah ade sumpahan!
-Pentingkan kerja!
-Tak faham keadaan kita.
-Selalu sibuk!
-Cemburu!
-Mak ayah tak restu!
-Dah bukan jodoh kita!
-Bajet kau perfect sangat!
-Takde agama!
-Pendusta!
-Pernah melakukan hubungan diluar tabir!

Love; Feera

*Sebab-II mintak couple :')

2 comments :

-Kan kita same-II sayang!
-Kitakan ade chemistry!
-Takdir yang menentukan segalanya!
-Jatuh cinta pandang pertama!
-Bosan hidup sendiri, nak sentiase didampingi!
-Perasaan ingin tahu ; teringin disayangi!
-Kita serasi bersama!
-Cinta itu indah!
-Tak nak orang lain dapat dia!
-Antara langit dan bumi ade "dan", Antara kita ade "cinta"!
-Saya perlukan awak untuk bimbing saya!
-Siapa lagi yang nak sehidup semati dengan saya kalau bukan awak!
-Saya perlukan kasih awak!
-Tulang rusuk saya dekat awak!
-Satu tulang rusuk saya ade pada awak!
-Saya minat awak, awak selalu taking care dekat saya!
-Hati saya kuat mengatakan awaklah orang yang saya cari!
-You are the one. Only one!
-Awak memenuhi kriteria yang saya cari!
-Saya dah tunggu awak dah lama dah!
-Kita dah lama kawan, jom couple!
-Saye dah tak nampak orang lain selain awak, mesti awak pun macam tuu kan?
-Awak hati saya!
-I need you now!
-Kesedihan awak, kesakitan saya!
-Mak saya suka awak dan menerima awak!
-Kehidupan saya akan lengkap bila ada awak1
-Mata awak garang!
-Awak handsome, saya cantik ; Perfect two!
-"Kau begitu sempurna dimataku kau begitu indah tak dapat ku bayangkan
hidupku tanpa dirimu"

Created by, Form 6 Gigih 11/12 :3

Love; Feera

*Attention!

No comments :
Dengar baik-II rakyat-II semua, Mulai 13/3/2012 semperna monthversarry 1years 6month dgn army, nak umumkan, lepas ni nama fyraa not longer fyraa, now call me FEERA. Okay? Spell right my name, Okay? Tomorrow I'll type my novel :3 insyaAllah <3
be good to me, nice to me. Salam <3

Kaya mane pun awak? kalau budi bahasa tak ada , tak reti hormat orang lain tak guna jugak, orang tak pandang. Setiap perbuatan ada pembalasan, Allah maha adil . Take a note ♥

Awesome + Hottest Boy in school:D
/adik\ Amirul a.k.a Bulat
p/s: mata die sakit :b
Love ; Feera♥