2013- Thirty Four

No comments :
As salam, hai, bonjour, anneyong!

arrgghhh, nak tulis ape intro ni. Haishh~!


Start jelah. K. Now hidup aku, hidup aku. Hahaha. haha. haha. Kay dah. DIE 80%. Tapi nak buad cane, hidup kena teruskan jugak. Even payah. Sakit. Susah. Kan? Go on jelah. Nilah namanya hidup. Kalau tak sakit bukan hidup namanya. Ingat uh.

Aku yang dah umur 20 ni pun still rasa lagi sakitnya hidup ni. Bulan November 2013 bulan paling mencabar untuk aku. Ya Allah, sakit dia tak boleh nak tipu, nak describe cane. Allah jea tahu sakit dia macam mana. Muka aku mmg muka hospital jea bulan lepas. Naseb lah last sekali aku move on. Kenapa dia boleh takde aku, aku takboleh tkde dia. Betul tak? So, lek jea. Move on jea. Stop thinking negatively. Get your life back. Remember. Teenage time come once in your life, enjoy it until time change it. Don't broke it.


Masa aku jatuh, ada jugak yang cuba untuk bangunkan aku even aku cuba untuk avoid. Aku tknk dorg nmpk aku teruk, tp hakikat dia mmg aku lemah pun that time. Along sentiasa dengan makian dia yang makan dalam tp betul lah pe dia ckp uh. Ika, sentiasa dengan perlian dia. Tiqa, selalu dengan nasihat dia yang menusuk kalbu. AnisBalqis, sentiasa dengan gelak dia bajed semua kelakar. Nazli, berusaha untuk gelakkan aku even benda tuu tak lawak pun. Adam,  always dengan nasihat dia, suruh aku bangun dari semua ni. My dear big brother and cousin always support me behind. Kata mereka, ramai lagi ada masalah yang lebih teruk dari ape yang aku rasa. So I'm back to the my old self. Friend with anyone that I want. Just do what I want selagi dengan izin parents aku and tak langgar syarak.


Kenangan tuu sentiasa ada kat mana-mana. Bila jadi mcm ni, mesti korg fikir mcm-mcm kan? Tuu tak boleh, ni tak boleh. Mcm aku, sampai aku tknk bwk kereta sbb aku teringat semua tempat yang aku pergi. Haihh, lemah nya aku time tuu. Takpe, Allah tahu mana yang terbaik untuk diri kita. Allah juga tidak akan menguji hamba dia jika hamba dia tidak mampu untuk menanggung. Bila Allah uji aku macam ni, it means aku mampu untuk tanggung nya, cuma aku nak amik peluang itu ataupun tak jea. So I decide to wake up from the dream. Now aku penad. Penad sebab masa berjanji pandai, bila nak tunaikan tak tertunai. So aku penad dengan permainan janji manusia.

Yang dah jadi tuu, nak taknak terpaksa lupakan. Berkorban macam-macam. Tp tkpelah. Adalah hikmah disebalik ape yang jadi. So now, keep move on. Don't look back. Be good person. Smile and Walk away.


xoxo; Zara

Don't forget to follow
my official ig ; zfrhrstm,
my shop ig ; hazacollection,
my twitter ; @ZafirahRostam

2013- Thirty Three

No comments :


Lama tak menulis. Ohh hai. Hai readers. Hai semua. Maafkan sy sebab jdkan blog ni macam mengisi masa lapang, tp mmg ni pun kan function dia? tp nmpk mcm teruk sgtkan aku ni. Aku bukan ape, bila dah start jd degree student's ni, line tenet pun tak berapa nak m'galakkan aku untuk online, aku tak blh nak update mana cerita t'kini semua.

Aku tahu tkde pun org rindu *ayat pasrah*

Hari ni aku rasa nak luah ape yg aku rasa yg selama ni tak terluah. Tknk tahu, go die :b

aku taktahu nak starting cane act. yang aku nak cakap sekarang, aku sebenarnya tengah sakit. jiwa aku sakit. hati aku sakit. sangat sakit. sangat-sangat. pedih. kata orang hati aku, jiwa aku, mati dlm diam. tanpa sape pun tahu.

hidup aku sekarang penuh dgn kepura-puraan, seems like I'm pretend all the time. Aku sekarang byk diam dari ckp, byk menyendiri dari sibukkan diri. Aku senyum pun sekarang pun hanya buatbuat. Orang yang terdekat sahaja yang nampak semua itu. Aku gelak kuatkuat nak tutup sedih aku. tapi tkde orang boleh cam bila aku jd mcm ni. and ape sebab aku jd mcm ni pun dorang taktahu.

yang dorg tahu, bila aku tak kuad lagi untuk terima semua ujian ni, aku akan nanges sekuat hati and masa tuu, aku akan mula merapu macam orang hilang akal. and masa tuu, aku nak dia tahu, aku perlukan dia mcm dia perlukan aku. Bila aku dah start jd tak berapa betul, budak rumah aku hanya akan suruh aku duduk diam, baring and tidur. sebab emo aku tak stabil and macam macam aku boleh buat.

aku bukannya hanya jd tak kuat sebab cinta, tp byk lg. sebab kawan, sebab study. aku taktahu kenapa aku pilih untuk sakit and happykan org yg aku syg daripada happykan hati sendiri. aku taktahu kenapa aku suka menjaga hati org yg aku sayang lebih dari hati aku sendiri.

kawan aku selalu kata, aku suka naikkan, sanjungkan hati orang lain, sampaikan hati aku, aku boleh campak kat longkang. tp umi aku selalu pesan. utamakan orang lain jangan pernah pentingkan diri. hurm. aku mmg sekarang mati dlm diam. aku tak byk bergaul. aku pergi kampus, g kelas, balik, tidur, bangun, study, tidur. itulah hidup aku sekarang. aku dah dilarang keluar malam. walaupun hanya untuk pergi makan.

aku sedih. tapi ni yg aku pilih. so aku kena terima. takde sape paksa. no one. I choose so I deserve it. I've to accept it. ni hidup yang aku pilih. aku takblh mengeluh sepanjang masa.

kawan aku selalu nampak mcm aku sorg yg berusaha untuk pertahankan hbgn ni. tapi aku cuba memahami kenapa dia boleh buat aku mcm ni. tkpelah. kata orang, cinta itu buta. ya, sebab dia buta lah hati kita sendiri kita boleh abaikan.

aku takpernah salahkan dia, sebab semua orang buat salah and cuba untuk berubah. and kita sebagai pasangan, jgn lah tggl dia membabi buta. support lah dia, carry dia. jgn selalu pandang dia yang lalu. terima lah dia yang sekarang, and tak semua manusia akan berubah serentak. gedebak gedebuk boleh terus berubah, manusia berubah berperingkat.

jadi bersabarlah dengan pasangan anda kalau korang mahu hubungan korang kekal. tp jangan lah biarkan dia sorg yang berusaha untuk jaga hbgn korang. bertolak ansur lah. bersabarlah even sabar korang dah dekat buku lali. turun kan ego walaupun ego korang setinggi rambut korang. fikirlah hati pasangan korg sebelum berbuat apa-apa yang menyakitkan hati psgn korg. sebelum berkata, fikirlah hati pasangan korg. Lidah adalah alat yang lebih tajam dari pisau. kesakitan dia akan meninggalkan kesan yang lama.

aku harap impian aku dengan dia tidak sampai separuh jalan.

aku harap result aku untuk sem dua ini naik lagi and I really want to prove that I can do my best in this course.

aku harap kawan kawan kami tk lg menyakitkan hati kami.

aku harap dia boleh belajar bersungguh sungguh nanti.

aku harap aku boleh jalani hidup seperti aku yang dulu. no pretend.

aku harap hbgn kami akan berpanjangan.

aku harap hati aku akan kembali seperti dulu.

aku harap aku boleh "hidup" semula.
yang mati dalam diam; Haza

2013- Thirty Two

2 comments :
Perkongsian untuk suami isteri sahaja :3
Orang couple tak galakkan membaca :3

KENAPA ISTERI SUKA DIPELUK SUAMINYA dan BAGAIMANA PULAK PELUKAN SUAMI TU BOLEH BUAT ISTERI KURUS? 

✔ Kebanyakan suami tidak memahami mengapa isteri sangat suka apabila dipeluk.
✔ Bagi suami, pelukan hanyalah pertautan fizikal, dan ada kalanya merimaskan.
✔ Sedangkan bagi isteri, pelukan menyimpan erti lebih mendalam dan memberi manfaat besar bagi kesihatan jiwa.
✔ Pernah seorang kenalan wanita mengadu kepada saya, semangatnya lemah kerana suami tiada di rumah dan jarang memeluknya.
✔ Bila suami memeluknya, baru terasa semangat dan tubuh menjadi lebih bertenaga.
✔ Walaupun ia mungkin benar dari sudut psychology, tetapi dari segi physiologinya juga mengatakan ‘pelukan mesra suami mampu mengeluarkan hormone oxytocin’ dalam tubuh isteri dan memberikan kesan tersebut.

Oleh itu para suami.....
1. peluklah isteri
2. belai lembut rambutnya
3. sentuh wajahnya
4. gosok lembut lengannya
5. kaitkan jari-jemari tangan anda dengan jari-jemarinya
6. gosok lembut punggungnya
7. sentiasa menjaga pandangan mata anda dengan matanya.

Pelukan membuatkan pasangan merasa lebih dekat dan intim. Bagaimana pulak pelukan suami tu boleh buat isteri kurus? Camna tu tak tahu la pulak tapi menurut kata Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah, pelukan dan sentuhan suami kepada isterinya ada pelbagai kebaikan kepada si isteri juga kepada si suami antaranya: Pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri. Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap.
Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun. Ini kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh. Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan.
Selain itu pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah s.a.w. Hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik.
Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri. Jadi pe kata start hari ni , kita pakat-pakat minta suami peluk sekejap. Tak pun kita je la pi terkam peluk suami tapi kena tengok timing la jugak kan, kalau tak nanti ada dikatanya kita ni buang tebiat pulak. Paling tidak pun lepas kita salam dan suami kiss sebelum keluar rumah pi kerje tu, minta dipeluk sekejap, InsyaAlaah lama-lama bila diamalkan ada perubahan sikit dalam hubungan rumah tangga. Bagi isteri, pelukan merupakan bentuk komitmen cinta dan kesetiaan pasangannya

-Dr. Amirul Amin.

xoxo; Haza

2013- Twenty Nine

1 comment :
Assalamualaikum w.t.b


Aku pasti ada yang tidak tahu menahu berkenaan dengan kod warna yang terdapat pada ubat gigi yang tiap-tiap hari kita gunakan.
Aku pun baru tau ni. Jadi aku kongsikan kepada anda semua. Aku dapat pun setelah seorang sahabat kongsi kan berkenaan nya di FB beliau.
Jadi kod warna itu adalah :

MERAH = BAHAN SEMULAJADI + BAHAN KIMIA.
BIRU = BAHAN SEMULAJADI + BAHAN UBAT-UBATAN. 
HIJAU = BAHAN SEMULAJADI SAHAJA. 
HITAM = BAHAN KIMIA KESELURUHAN 

p/s : Aku just kongsi apa yang aku baca. Untuk pengesahan sila hubungi doktor gigi berhampiran anda.

Sumber/Dipetik: PhatCorner.
xoxo; Tapai

2013- Twenty Eight

1 comment :
Assalamualaikum w.b.t


"Bila kamu tak tahan lelahnya belajar, maka kamu akan menanggung peritnya kebodohan. - Imam Syafie"

tetiba rasa tangan ni gatal nak menaip. ya, otak aku tepu. sangat tepu. sampai kan ape orang cerita dekat aku sekarang aku akan jawab dengan lambat. kenapa aku ceni? aku pun tak sure -.-

kalau dekat dalam kelas lagi lah. Ya Allah, nape lah aku ni. hurm, ya, semua orang kata dunia U ni lain. Ya, sangat lain and aku tak biasa. Tapi aku buat-buat kuat. Sampai aku menangis sebab tak tahan. Emo je lebih aku ni. tapi seyes. kenkadang aku tgh focus tetiba ade mamat celah bedah mane tah dok nak becakap ngan aku. Hishhhh.

Lecturer pulak semua cakap BI. Ade sesikit jea depe selit BM. Mcm mane aku nak buat centuu? Aku ni lambat pick-up sikit BI-BI ni. Kalau kengkawan aku yang cakap aku boleh lah tangkap sebab cara depe cakap semua cam aku. Rojak. Bantai lecturer yg cakap. Tak nganga aku? Time akaun lagi lah. Aku dulu sekolah akaun BM, sekarang BI. Tak menggagau? Bila dia terang BM baru aku faham. Kalau idok? Terkontang kanting aku. Hurm. Pity for me.

Ya, aku berpegang dengan kata-kata Imam Syafie yg aku quote kan kat atas tuu. Kalau aku taktahan, bodoh lah aku. Takpe,takde ape yang mudah kan? Semua susah. Takdenya hidup ni Allah ciptakan dia pandai semulajadi. Kan? So, bila korang rasa korang paling bodoh, korang jangan g pandang belakang lagi, jangan g banding dengan orang belakang,

"Ala, ada lagi yang lagi bodoh dari aku" 
"ala, mamat/minah tuu lagi bodoh dari aku" 
"lek ah, bukan aku sorang jea yang bodoh, ramai lagi"

kalau korang still fikir centuu, sampai bila korang tak maju, fikir,

"aku nak jadi macam dia" 
"seronoknya kalau pandai macam dia" 
"aku nak dekan" "aku nak atasi dia"

ha, sometimes we need motivated our self. ni duk asyik rendah diri, bila nak tinggi nya? Syed selalu pesan dekat aku, positive thinking, avoid negative. positive, you can do it.

ya, tak semua ape yg kita buat tuu membuah kan hasil, tapi at least kita cuba. kan? ha, ni, kalau dah tahu diri tuu macam kurang cerdik serupa macam aku ni, study lah sebelum masuk kelas. Lecturer aku selalu bagitau, next class dia nak ajar ape, so senang lah aku nak study. takdelah tercengang jea. otak tepu.

okay. done membebel. byebye. as salam :*
xoxo; Tapai

2013- Twenty Seven

2 comments :
Time tooooooooooooooooooooooooo, update blog. Ya, ohh. I'm so sorry sebab lama tak update. *Jeles dengan bubu sebab dia selalu update :/ *


Gila kau. Bapak busy gila aku sekarang, kalah menteri dalam dan luar negeri *takde kaitan* ohh ya! semalam MSU Launching Day, Agung dan Permaisuri datang MSU. Gila, aku tukang sambut kud. HAHAH! Bangga woi! Naseb aku busy tak boleh pegang camera jea. Kalau idok?

Gila semalam ramai nak mati bodyguard dia. Ha, camera man pun ape kurangnya, depe siap langgar kami lagi sebab nak kejar ape yang agung buat. Ohh ya, aku pelik, depe amik gambar Agung bebyk tapi kenapa  depe publish 1 jea ye? So sad.

*Nilah antara students yang join FlashMob.

Ohh ya, semalam MSU pun terima The Biggest Flash Mob in Malaysia with number of participant over than 3000 students. Then flashmob ni pun masuk MBOR (Malaysian Book Of Record) Sijil tuu disampaikan oleh agung kalau tak silap aku. And bila kira balik, peserta dia semua sekali ada 6623 orang kalau tak silap telinga aku lah kan? Aku patutnya join FlashMob ni tapi Chef aku tak kasi. Pity for me.

*sape nampak aku? Ha, tulah Agung dan Permaisuri kita :D

Aku semalam jadi tukang sambut Agung and Permaisuri dekat depan Performance Arts Teater. Aku kene sambut beliau dekat situ untuk tengok hasil budak-budak Hospitality punya persembahan, antaranya Cupcake, Wedding and Performance Trandisional songs. Aku semalam bawak jea camera, tapi tak boleh nak tangkap banyak gambar sebab terlalu sibuk dari pagi. Fuhh, penad gila.

*Ni budak Hospitality and Tourism

*Ni dari budak Culinary Arts

*Ni makanan tradisional Korea dekat both International Village

Ohh ya. Semalam aku kene pakai baju kitchen. K. Baju tuu besar nak mati -.-"


And then, aku nak tanya korang, sape kenal Vlogger nama dia Shahrin Najmi? Ha? Sape kenal angkat lah bontot korang tuu. HAHAH! Ni, dia sekarang students MSU. Amik course Tesl. OMGucci. Aku kalau nampak dia, macam dah nampak MatLuthfi, even dia bukan MatLuthfi. Tapi mata dia hampir sama. God! Aku kalau nampak jea Shahrin lalu depan aku, aku automatically jadi gedik. HAHA! Macam korang nampak artis KESAYANGAN korang tuu. Even dia bukan artis korea, aku tetap minat dia. Even dia bawah umur, aku tetap minat dia. FYI, dia dah ade GF. HAHAH! Pity for uolls, iolls tak kesah punggg. Ni youtube acc dia.
http://www.youtube.com/user/shahrincool

K. Aku ngantuk. Tidur dulu. Anything uolls nak ask, just go to my fanpage or my official twitter account. Night!
xoxo; Tapai

2013- Twenty Six (Announcement Winner for Girl)

4 comments :
Hai semua. As Salam semua. Maaf sebab aku baru ade masa nak update blog. Kesian korang. Beria aku janji hari sabtu nak announce kan? Sorry again :'(


Ohh yee, aku dah dekat Shah Alam, that's why aku boleh online secara laju dan pantas. Ohh ye, aku dah ada pemenang untuk contest aku. For girl :D

So, aku dah malas nak bising-bising. Dengan bantuan Ika (Budak OOB) finally aku dapat pemenang contest ni.

No1: 

  
 *Nurul Husna
- Geram tengok blog dia. Bapak comel nak mati!
http://luvelyhuzzy.blogspot.com

No2: 

*Pka 
-Akak suka blog awak. Argghhh!
http://bubblyblabber.blogspot.com

No3: 


*Erin Kahar (No. 23)
- Simple. Ringan. My inspired dulu masa guna skin.
- Header dia lawa woi! *Jelly sangat-II
-Ohh ya, warna blog dia ngan aku sama :D
http://erinkahar.blogspot.com

Saguhati:

*Miraa Hussin. (No 1)
-Blogger terkenal. M'punyai blogshop tersendiri.
- Penggemar doodle and mengambil tempahan edit blog.
-Berbunga dan berenda. Navi yg lawa. Header yang cantik *jelly
http://miraahussin.blogspot.com

*Nur Irdina. (No 4)
- Skin Blue and Pink. Simple. Ringan.
-Ohh ya, aku minat post dia and aku antara followe dia. HAHA!
http://alwaysmile67.blogspot.com

*Amirah. (No 70)
- Blog berenda. Pink. Ringan. Simple
- Post yang menarik. Header yang cantik *jelly
http://sheismmieraa.blogspot.com

TAHNIAH SEMUA!


**Okay, sila tuntut hadiah anda dalam masa sebulan, hanya dia Fan Page sahaja.
No twitter. No facebook.
Pemenang no 1&2, sila sertakan nama alamat no phone.
Pemenang no 3 dan saguhati, sila sertakan  no phone menang no berapa and guna line ape.
Get it right babeh? Love You! Muah!
xoxo; Tapai

2013- Twenty Five (Announcement Winner For Boy)

3 comments :
So, hai! Firaa now dekat Ganu dah. Yeayyyy! Tapi line macam -.- sikit. Hehe.




Now sepertimana dan sebagaimana yang telah aku perkatakan sebelum ni. *woi skema!
Kay, tengok gambar ni. Then korang akan tahu sape pemenangnya kay? Good boy :*

No 1 ;

Adam Zailani. Tahniah :D
Finally :3

No 2 ;

Farhan. Tahniah :D
Tepuk sikit tangan :3

So here number 3 and saguhati :D

No 3 ;


Sebab bubu dipilih sebab blog dia ringan. Ohh aku dah state kan bukti kayy. Load time tuu kayy.
0.13 seconds je weyyyyyyyy~


No 4 ;



Takpe, bukan bila kita duduk dekat saguhati kita kalah. Kay? Mungkin lepas ni rezeki Aeril pulak?
Tysm for joining.

Sorry because late. Lappy buat ragam. Ni pun abi aku punya lappy. Maap! huhu. K. Good Night. Ohh ye, silalah tuntut hadiah anda di Page Blog aku.

Untuk Adam and Farhan, sila sertakan Nama, Alamat, No phone, Saiz baju.
Untuk Bubu and Airel Hassan, sila berikan no phone and sertakan no korg tuu digi ke celcom ke maxis ke hape ke. Kay.

Love ya :*

Ohh Ye. 
TAHNIAH!
 xoxo; Tapai

2013- Twenty Four

3 comments :
**Ohh ni muka masa form 5. K. Gemuk!

First of all, aku nak mintak maaf sebab aku terpaksa hold kan untuk announce pemenang. Tapi untuk bahagian perempuan sahaja. Sebab boys ada 4 orang jea weyyy. Memang senang lah nak cari pemenang dia kan? Kalau yang perempuan. Ada 73 orang yang aku nak kene judge. So, I'm so sorry. Now aku dah start kene buad assignment semuakan tapi aku akan cuba untuk settlekan sebelum sabtu. Paling lewad hari sabtu. Sorry sangat-sangat tau? Aku series sibuk sangat-sangat. Aku mintak maaf sangat-sangat yeh?

So, esok aku akan announce pemenang untuk lelaki. Sorry ye? Okay now siap sedia lah peserta lelaki. Esok aku akan announce. See Ya! Night!

Ohh yee, esok aku nak balik ganu. Yeayyy! K bye.
xoxo; Tapai

2013- Attention To All Participant!

2 comments :
THE CONTEST IS ALREADY CLOSED!
Wait until this Thursday (30May). I'll announce the winner ^o^
*Muka sedih mungkin?
After 1 month. Hehe. Kay. Thank you to who those have join my contest. I wish you all good luck :D
**aku rasa BI aku malam ni macam harem sikit :/
As Salam! Good Night!
xoxo; Tapai

2013- TwentyOne

1 comment :
Hai, As Salam. Selamat Pagi Cinta Hati, Syed Hafiz. Selamat Pagi Penyeri Hidup, Khatifah dan Rostam. Selamat Pagi Penghibur Hati, Along, Abang, Uki, Adli, Najmi. Selamat Pagi warga hati, Solehah, Faatihah, AlongEim, EngkuIka. Selamat Pagi warga blogger. Selamat Pagi Hamba Allah semua :D

Panjang Mukadimah aku. Ahakss. K. Abaikan.

First off All. I want to say thank you to all my participant ^^ ohh, I'm appreciate it! Seriously. Ahaks. Tak sangka aku boleh seramai ni. Sebelum ni aku buat jugak contest. Tp tk prnh seramai ni *bangga* haha.



Now. I want to tell to you guys that I already 20! Yeayyy! HAHA. K. Esok tepat jam 12 pagi, birthday biey aku. Ohh. Birthday kami beza 5 hari jea. Aku 15 May. Dia 20 May. Cuma beza kami tahun saje. Tp tuu tak effect pape pun. Huhu. Aku tetap sayang dia. Eh? Tetiba.


Kay. Masa hari birthday aku. Budak group aku masa orientasi dekat MSU baru ni buat suprise dekat aku. Sumpah terharu. Sgtsgt! Memula keluar kelas dorg paksa ikud dorg. Aku pun ikud. Then masuk dalam lift depe boleh bantai nyanyi Lagu Birthday dekat aku. Ohh! Aku sgt terharu. Lecturer dgn student dalam tuu semua pandang. HAHA. Then dorg ajak g tengok wayang. Dorg bwk aku g Subang Parade. Sebab aku takpernah pergi. Then again dorg buat suprise. Dorg belikan aku cake SR then nyanyi kat depan gym yg tgh ramai org time tuu then suruh aku tiup lilin. HAHA. Terharu gila. Siap rakam lagi tuu. K. Sesi suap menyuap tuu paling terharu! Huhuhu. K. Kene celit dgn cake tuu normal. HAHA! Ohh! Dorg bagi aku hadiah Selendang. Santek gila! ^^
#Hafidz, Syerly, Kak Sara. Thanks sebab buat suprise. Gila tak sangka. Baru kenal dah memcm dah sy dapat dri korg :*


Balik jea Condo family aku dah tunggu. HAHA. Dorg datang hantar cake. Besar bhai! Cake SR dorg pun aku tak habis lagi makan. Lastly, aku amik separuh. Lagi separuh aku bg budak group aku. HAHA! Punya lah orang ghumah aku tak minat makan cake. Teruk benooo~
#Umi Abi Uki Najmi. Sayang korang lebih! :*


Then esok tuu (16May2013) aku keluar dengan Biey aku pulak. Memula keluar g MidValley. First kami tengok wayang. Then round satu Mid tuu. Sebab kelaparan yang amat sgt, kami pun pergi lah makan dekat Pizza Hut. Ohhh! Mahal gila. Sian dia kena bayar. Aku still ingat lagi harga makanan aku. RM55.55 haha. Cantikkan? Ape aku makan, ape aku minum semua dia yang pilih. Huhuhu. Sebab aku yg paksa dia pilih. Ihiks. Then masa tengah makan. Dia bagi aku hadiah. Tah masa bila tah dia bawak hadiah uh. Tak perasan pun. HAHA. Dia bagi aku Jam. Q&Q Japan Brand. Colour pink. Ohh. Peberet kaler. Gila cantik tengok jam tuu. Comel gila! Dia kata, jam ni kedai yang ke 19 dia masuk. *siap kira* Punya lah dia taktahu perempuan suka ape. Yelah, aku kan gf pertama dia. HAHA! Dia kata nak belikan aku teddy bear. Tp tknk lah. Sebab ika kata teddy aku dah bnyk dah. Nak belikan beg takut tak pakai. Nak beli kan kasut taktahu saiz. Last beli jam sebab setiap kali keluar dgn dia, dia tak pernah tengok aku pakai jam. Huhu.


After dah jalan dekat Mid then kami taktahu nak buat ape, sebab baru kul 6 then kami decide pergi KLCC. Nak g lepak dekat Taman dia. Tengok air terjun. Ohh! So romantik! Bak kata umi syed. HAHA! Kami taktahu pun setiap sejam ade mcm pertunjukkan something like that lah. Dorg mainkan lagu then air pancut tuu ikud rentak muzik tuu. Cantik gila. Ha, masa kami keluar time ni, kami tak amik gmbr pun. Tp kami sibuk rakam jea. Aku rasa tuu lagi best dari amik gambar. HAHA!
#SyedHafizSyedAzmi, thankyou sebab sudi terima saya. Thankyou sebab sayang saya. Thankyou sebab layan mulot celupar saya. Thankyou sebab selalu ejek saya. Thankyou sebab bagi semangat dekat saya. Saya Sayang Awak ^^

Lastly thanks to all my friend that wish me through the phone, msg or w/app. Not forget who does wish me at Twitter, Facebook and Skype ^^
Thanks to Along and Shahrin/Boy sebab nyanyikan lagu birthday tuk aku ^^

**Gift from AlongEim ^^

**Apis orang last wish ^^

**The Twitter :D

**The Massage
xoxo; Tapai

2013- List Of Participant.

11 comments :
Hai, sorry late. Semalam getting busy with my biey. Huahuahua.

Here the contest  ; Precious Prince And Princess Contest.

**ALREADY CLOSED

Here the list;

Boys;
1) Adam Zailani
2) Farhan
3) Mohd Khairil
4) Bubu Lalola
5)

Girls;
1) Miraa Hussin
2) Aimi Rahim
3) Aishah Abdullah
4) Nur Irdina
5) Aisyah
6) Nad
7) Dieba
8) Wana
9) Ezzatie
10) Nur Mahirah 
11) Sabrina
12) Raihanah
13) Siti Ruzana
14) Umi Kalsom
15) Charlie Joined
16) Najwa Ayuni
17) Izzati Hasbullah
18) Ain
19) Norvanida 
20) Cynthia Lee
21) Amirah Afiqah
22) Lailatul
23) Erin Kahar
24) Siti Khadijah
25) Rosmahusna
26) Farra Anuar
27) Izni
28) Iera Ziera
29) Fairuz Aqilah
30) Isyah
31) Anis
32) Fatin Diana
33) Bazilah
34) Izyana Aisyah
35) Miss Simple
36) Nurul Husna
37) Sakinah
38) Tashira Sha
39) Miss Anonymous
40) Nur Izzureen
41) Ramizah Liyana
42) Yumida
43) Syarafana
44) Iu-Hazirah
45) Norfatin Karmila 
46) Amirah Ainaa
47) Hanis
48) Huda Hassan
49) Hierizalieyana
50) Nuwdiwanah Aniwsha
51) Zeera Rahman
52) Rochelle
53) Lia
54) Lulla
55) Ira
56) Anis Najiha
57) Wan Nur Alia
58) Misse Nadh
59) Syazwani Affandi
60) Dinie Aainaa
61) Myzz Tynee
62) Eyma Su
63) Fifiy Fitrianiee
64) Eiyna Tyna
65) Sarah
66) Hikma
67) BudakVanilla
68) Miss Choco
69) Syazwani
70) Amirah
71) Yanna
72) Pka
73) Amirah Safiee
74)
75)

Thanks to who have join my contest and follow the rules, sorrylah sape yang kene reject tuu :3 As Salam.
xoxo; Tapai

2013- Twenty *attention to participant!

3 comments :



 

 Attention to all participate. PLEASE FOLLOW THE RULES before I get trace it. If you get caught that you are not follow my rules, I'll automatically disqualified you from my contest.

I'll starting check with;
1- Likers at my Facebook Pages.
2- Follower on my blog.
3- List of the gift in your entry.

Tomorrow night I'll do the list of the participate. If your name not including there, so you know the reason why I'm not including your name in the list. Get it babe? dude?
xoxo; Tapai